Dvojicu osôb obvinili zo zverejnenia videa oslavujúceho vraždu vojaka

NETKY.SK • 14 August 2013, 06:18 • 2 min
Dvojicu osôb obvinili zo zverejnenia videa oslavujúceho vraždu vojaka

LONDÝN - Britská polícia obvinila dve osoby zo zverejnenia videa, ktoré údajne oslavným spôsobom zachytáva vraždu vojaka Leeho Rigbyho, brutálne zabitého 22. mája v Londýne. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení londýnskej metropolitnej polície sa uvádza, že Rebekah Dawsonová (21) a Royal Barnes (22) čelia obvineniam z podpory terorizmu, pretože v čase Rigbyho smrti zverejnili video s názvom "Moslim sa smeje zo zabitia britského vojaka".

Britské zákony prijaté po bombových útokoch v Londýne z roku 2005 zakazujú všetko, čo "velebí úmysly alebo prípravu" teroristických činov. Za takýto skutok je možné udeliť trest odňatia slobody v dĺžke do sedem rokov, pokutu alebo oba tresty. Dawsonová s Barnesom takisto čelia obvineniu zo šírenia teroristických materiálov a podnecovania terorizmu v zahraničí. Ich právny zástupca sa k záležitosti zatiaľ nevyjadril.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies