Od konca októbra bude mimozemšťanov vítať nad Zemou pop-artová družica

NETKY.SK • 12 August 2013, 17:09 • 2 min
Od konca októbra bude mimozemšťanov vítať nad Zemou pop-artová družica

LOS ANGELES - Prípadných mimozemšťanov bude už vo vzdialenosti 600 kilometrov od planéty Zem "vítať" od konca októbra satelit v štýle pop-artu Andyho Warhola.

slovakia

left justify in out

Družicu škótskej spoločnosti Clyde Space Ltd., ktorú nosná raketa vynesie z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane 29. októbra a jej úlohou bude skúmanie aktuálneho stavu ovzdušia, zmenili v umelecké dielo dvaja mladí výtvarníci z Los Angeles, Jon Gibson a Amanda White.

Podľa slov prvého z nich môže podoba družice, akási "prvá vesmírna čerpacia stanica", ako vyplýva aj z textu pripojeného k umeleckému stvárneniu, na krátky čas nielen zastaviť, ale možno aj prekaziť prípadnú inváziu mimozemšťanov.

Oboch umelcov, ktorí majú už z minulosti na konte viacero pozoruhodných prác, oslovil s neobvyklou objednávkou šéf spomínanej spoločnosti Craig Clark, tohtoročný laureát ocenenia Medaily Britského impéria, udeľovanej britskou panovníčkou, kráľovnou Alžbetou II.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies