Do Rumunska bez Škrtela, Kozák cíti zodpovednosť z novej funkcie

NETKY.SK • 12 August 2013, 08:18 • 2 min
Do Rumunska bez Škrtela, Kozák cíti zodpovednosť z novej funkcie

SENEC - Na prvom zraze pod taktovkou nového kormidelníka slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka sa v nedeľu popoludní zišlo 17 hráčov z 23-členného kádra, ktorých v stredu 14. augusta o 20.00 h SELČ čaká na Národnom štadióne v Bukurešti prípravné stretnutie s domácim Rumunskom. Zranenie neumožní nastúpiť stopérovi a kapitánovi mužstva Martinovi Škrtelovi, ktorého v tíme nahradil Kornel Saláta z ruského Tomska.

slovakia

left justify in out

Pre oba tímy je zápas generálkou na jesennú záverečnú fázu kvalifikácie MS 2014, Slovákov v septembri čaká dvojzápas s lídrom G-skupiny Bosnou a Hercegovinou (6.9. v Zenici, 10.9. v Žiline). Kozák sa v seneckom Hoteli Dolphin nemohol zvítať so sextetom hráčov, ktorí si plnili klubové povinnosti - Jozefom Piačekom, Viktorom Pečovským, Samuelom Štefánikom, Františkom Kubíkom i dvojicou z Viktorie Plzeň Matúšom Kozáčikom a Mariánom Čišovským. Zdravotné problémy kvária niektorých hráčov - Dušana Šventa, Tomáša Hubočana a Piačeka, nad ktorých štartom visí otáznik a v prípade Hubočana je štart nepravdepodobný. Na zraze sa objavili aj navrátilci v národnom tíme - brankár Ján Mucha, útočník Stanislav Šesták a obranca Peter Pekarík.

Kozákov prvý zraz

"Pre mňa je funkcia reprezentačného trénera niečo nové, toto je môj prvý zraz pred medzištátnym zápasom a tešil som sa naň. Škrtel je zranený, veľmi chcel prísť, ale jeho stav mu to neumožňuje. Zdravotných problémov sa nakopilo viac, ale to futbal prináša. Teším sa na spoluprácu s hráčmi. Ja osobne cítim zodpovednosť za to, čo idem robiť a verím, že aj oni ju cítia. Verím, že spoločnými silami dosiahneme lepšie výsledky," povedal Kozák.

Slováci naposledy v kvalifikácii iba remizovali 1:1 na pôde Lichtenštajnska. Kozák verí, že si hráči vzali ponaučenie z tejto facky: "Verím, že si vstúpia do seba a skoncentrujú sa, budú hrať v Rumunsku dravo a s nasadením. Aby ľudí presvedčili, že vedia hrať futbal." Nový kouč Slovenska informoval, že pri neúčasti Škrtela bude kapitánom mužstva Marek Hamšík ako jeho zástupca.

Chceme vyhrať a rehabilitovať sa 

Absenciu Škrtela vníma ako veľké oslabenie jeho partner z obrany Ján Ďurica: "Maťo je stabilnou súčasťou tímu, ale verím, že ho v obrane ďalší chalani zastúpia. Pre kartový trest nemohol hrať už vo Vaduze a chýbal nám. Verím, že hráči, ktorí dostanú dôveru, nesklamú. Som presvedčený, že nám zmena trénera prospeje, ale musíme sa vyvarovať chýb zo zápasu s Lichtenštajnskom. V Európe má každý tím svoju kvalitu, chceme však nad Rumunmi vyhrať a rehabilitovať sa za posledný zlý výsledok," povedal pre TASR Ďurica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies