Protestantskí demonštranti zranili v Belfaste 26 policajtov

NETKY.SK • 10 August 2013, 16:50 • 2 min
Protestantskí demonštranti zranili v Belfaste 26 policajtov

BELFAST - Lojalisti začali hádzať tehly a fľaše na príslušníkov poriadkovej polície, z ktorých piatich museli potom previezť do nemocnice. Podpálili tiež niekoľko áut a poškodili viacero obchodov a barov.

slovakia

left justify in out

Najmenej 26 policajtov utrpelo zranenia počas protestov probritských lojalistov v severoírskej metropole Belfast. Informovala o tom dnes stanica.

Protestantskí radikáli vyšli v piatok do ulíc s cieľom zabrániť plánovanému pochodu katolíckych republikánov, ktorým zabránili vo vstupe na triedu Royal Avenue v srdci Belfastu. 

Lojalisti začali hádzať tehly a fľaše na príslušníkov poriadkovej polície, z ktorých piatich museli potom previezť do nemocnice. Podpálili tiež niekoľko áut a poškodili viacero obchodov a barov. 

Násilníkov rozohnali policajti až za pomoci vodného dela, plastových projektilov a služobných psov. Zranenia utrpeli aj minimálne dvaja demonštranti.

Vo viacerých častiach Belfastu neskôr vypukli zrážky medzi príslušníkmi oboch znepriatelených severoírskych komunít. 

Úrady pred začiatkom republikánskeho sprievodu rozmiestnili v Belfaste stovky policajtov a desiatky služobných vozidiel. Protestanti vopred označili pochod za provokáciu a políciu následne obvinili z neprimerane tvrdého zásahu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies