Agentúra Fitch zhoršila výhľad ratingu spoločnosti Siemens

NETKY.SK • 4 August 2013, 10:46 • 2 min
Agentúra Fitch zhoršila výhľad ratingu spoločnosti Siemens

FRANKFURT - Rating dlhodobých záväzkov spoločnosti Siemens agentúra Fitch znížila na úroveň A zo stupňa A+.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch v piatok zhoršila hodnotenie úverovej dôveryhodnosti koncernu Siemens. Zdôvodnila to obavami o ziskovosť firmy. Rating dlhodobých záväzkov spoločnosti agentúra znížila na úroveň A zo stupňa A+. Krok agentúry nasledoval po stredajšej rezignácii generálneho riaditeľa firmy Petra Löschera. Ten svoj post opúšťa po tom, čo firma oznámila, že pre nízky dopyt po jej produktoch a službách v tomto roku nedosiahne plánovanú ziskovú maržu. Zisková marža firmy za tri mesiace vrátane júna klesla na 6,5 % z úrovne 9,2 % v rovnakom kvartáli roka 2012. Priemyselný konglomerát so sídlom v Mníchove podľa agentúry AP zamestnáva celosvetovo 370 tis. ľudí.
Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí 12 spoločností: Siemens s.r.o., Siemens IT Solutions and Services s.r.o., Siemens Program and System Engineering s.r.o., Siemens Enterprise Communications, a.s., Nokia Siemens Networks Slovakia, s.r.o., Siprin, s.r.o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r.o., OEZ Slovakia, spol. s r.o., Osram Slovakia, a.s., BSH domácí spotřebiče s.r.o., BSH Drives and Pumps s.r.o. a Reaktortest, s.r.o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies