Sassuolo potrestali za rasistické urážky obrancu AC Miláno

NETKY.SK • 1 August 2013, 19:04 • 2 min
Sassuolo potrestali za rasistické urážky obrancu AC Miláno

REGGIO EMILIA - Talianska futbalová federácia (FIGC) potrestala nováčika tamojšej najvyššej súťaže Serie A Sassuolo pokutou 30-tisíc eur za rasizmus. Incident sa odohral počas nedávneho zápasu prípravného turnaja Trofeo TIM proti AC Miláno, v ktorom priaznivci Sassuola rasisticky urážali obrancu Milánčanov Kévina Constanta. Ten na protest odkráčal z trávnika rovno do šatne.

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku narodený reprezentant Guiney v 34. minúte od zlosti odkopol loptu na tribúnu a odišiel z hracej plochy. Rozhodca povolil nastúpiť náhradníkovi a divákov varoval, že v prípade opakovania urážok zápas zruší.

Podobný prípad sa stal aj začiatkom roka. Vtedy sa iný hráč AC Miláno Kevin-Prince Boateng dočkal aj spontánnej podpory spoluhráčov, ktorí ho nasledovali do kabíny. Prípad vyvolal veľký ohlas a mal aj súdnu dohru. Šiesti priaznivci Pro Patrie dostali tresty odňatia slobody v rozsahu od štyridsať dní až po dva mesiace. Klub Aurora Pro Patria 1919 musel za trest odohrať jeden duel za zatvorenými bránami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies