Do dražby pôjde vyše 3700 fotografií Marilyn Monroe

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:45 • 2 min
Do dražby pôjde vyše 3700 fotografií Marilyn Monroe

BRATISLAVA - Cez víkend budú v losangeleskom aukčnom dome Profiles in History dražiť viac ako 3700 fotografií legendárnej americkej herečky Marilyn Monroe spolu s autorskými právami, negatívmi a diapozitívmi.

slovakia

left justify in out

Zábery sú súčasťou kolekcie vyše 75-tisíc fotografií módneho fotografa Miltona Greenea z 50. a 60. rokov. Zberatelia si budú môcť zaobstarať aj podobizne Stevea McQueena, Paula Newmana, Elizabeth Taylor, Richarda Burtona, Farrah Fawcett, Jane Fondy, Avy Gardner, Caryho Granta či Audrey Hepburn.

Greene a Monroe sa stretli v roku 1953 pri fotení do magazínu Look. Keď jej poslal kópiu svojich záberov, herečka mu poslala dva tucty ruží a telefonicky sa mu poďakovala za najkrajšie fotografie, aké kedy videla. Počas ďalších štyroch rokov, až kým si Monroe nevzala Arthura Millera, spolu urobili ďalších vyše päťtisíc fotografií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies