Obdobie expanzívnej politiky ECB by ešte skončiť nemalo

NETKY.SK • 21 Júl 2013, 14:06 • 2 min
Obdobie expanzívnej politiky ECB by ešte skončiť nemalo

MOSKVA - V sobotu to vyhlásil predstaviteľ ECB a šéf nemeckej centrálnej banky Jens Weidmann

slovakia

left justify in out

Ešte nenastal čas na to, aby sa v Európe skončila expanzívna monetárna politika. V sobotu to vyhlásil predstaviteľ ECB a šéf nemeckej centrálnej banky Jens Weidmann. Podľa jeho slov americký Federálny rezervný systém (Fed) nezastavuje expanzívnu politiku, jednoducho iba uvoľňuje nohu z plynového pedálu. Weidmann zároveň uviedol, že nemecká ekonomika pravdepodobne výrazne posilnila v druhom štvrťroku. V treťom kvartáli očakáva šéf Bundesbank miernejší rast nemeckej ekonomiky.

Eurozóna pravdepodobne zaznamená obdobie pomalého hospodárskeho rastu a Európska centrálna banka (ECB) bude musieť ponechať svoju monetárnu politiku dlho uvoľnenú. Minulý týždeň to vyhlásil viceprezident ECB Vitor Constancio. "Rozvinuté ekonomiky, Európa špeciálne, čelia dlhému obdobiu pomalého hospodárskeho rastu a to preverí kvalitu našich inštitúcií," povedal Constancio. "Eurozóna stále čelí bolestivej kríze plnej nerovnováhy, rozdrobenosti na finančných trhoch a nízkeho hospodárskeho rastu," dodal predstaviteľ ECB.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies