Barcelona hľadá trénera, španielske médiá hovoria o piatich adeptoch

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 09:55 • 2 min
Barcelona hľadá trénera, španielske médiá hovoria o piatich adeptoch

MADRID - Vedenie španielskeho futbalového majstra musí hľadať nového trénera po tom, čo Tito Vilanova v piatok odstúpil z funkcie.

slovakia

left justify in out

"Testy potvrdili, že Tito sa musí aj naďalej podrobiť liečbe a to by sa nedalo skĺbiť s jeho funkciou hlavného trénera," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii prezident FCB Sandro Rosell a dodal, že klub zrušil aj sobotňajší prípravný zápas v Poľsku. "Život ide ďalej. Je to veľká rana, ale Barcelona utrpela už nejednu ranu a vždy sa dokázala z toho vzchopiť," pokračoval Rosell. 

Meno Vilanovho nástupcu by mohlo byť známe na budúci týždeň. Podľa miestnych médií patrí medzi hlavných adeptov na uvoľnený post Argentínčan Marcelo Bielsa, ktorý strávil uplynulé dva roky v Athleticu Bilbao. V súvislosti s Barcelonou sa v Španielsku skloňujú aj mená Ernesta Valverdeho, Luisa Enriqueho, Andre Villasa-Boasa či Michaela Laudrupa. Štyridsaťštyriročný Vilanova posledné roky bojoval s rakovinou hrtanu, dva mesiace sa liečil v newyorskom Memorial Sloan-Kattering Centre, kde sa podroboval rádioterapii a chemoterapii.

Vilanova sa 20. decembra 2012 podrobil druhej operácii slinných žliaz postihnutých zhubným ochorením. Nakrátko sa vrátil do metropoly Katalánska, no od polovice januára bol opäť mimo tímu, keď odcestoval do New Yorku a Barcelončanov v zápasoch i na tréningoch viedol jeho asistent Jordi Roura.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies