Štát plánuje predať Telekom

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 09:47 • 2 min
Štát plánuje predať Telekom

BRATISLAVA - Štát ide predať Telekom, tvrdí denník HOSPODÁRSKE NOVINY. Rokovania so spoločnosťou Deutsche Telekom o predaji menšinového podielu v Slovak Telekome už prebehli v júni. Potvrdil to aj hovorca ministerstva hospodárstva Stanislav Jurikovič.

slovakia

left justify in out

Nemci vlastnia 51 percent podniku a na zvyšok majú predkupné právo. Vedenie Deutsche Telekomu sa však zatiaľ nevyjadrilo, či by o podiel štátu malo záujem. Ďalšie stretnutie je naplánované na jeseň tohto roka. Štát zinkasoval od Nemcov za 51 percent podniku v roku 2002 celkovo 900 miliónov eur. Pričom na dividendách získal za posledných desať rokov približne 600 miliónov eur. 

Exminister hospodárstva Juraj Miškov v minulosti odhadoval, že za predaj by mohol štát zinkasovať miliardu eur. O možnom predaji informuje denník na titulnej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies