Američania zabili druhého muža al-Káidy na Arabskom polostrove

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 09:48 • 2 min
Američania zabili druhého muža al-Káidy na Arabskom polostrove

DUBAJ - Pri americkom útoku v Jemene prišiel o život druhý muž Al-Káidy na Arabskom polostrove, Saudskoarab Saíd Šahrí. K teroristickej organizácii sa pridal po tom, keď ho prepustili z amerického väznia Guantánamo na Kube, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Smrť Saída Šahrího dnes potvrdil prostredníctvom videozáznamu predstaviteľ Al-Káidy na Arabskom polostrove Ibráhím Rubajš. Podľa neho Šahrí zahynul pri útoku amerického bezpilotného lietadla. Nepovedal však, kedy.

Spojené štáty ho uväznili na Guantáname v januári 2002, keď im ho vydal Pakistan. Podľa agentúry AP strávil za mrežami šesť rokov. Koncom roka 2007 sa vrátil do Saudskej Arábie a neskôr utiekol do Jemenu, kde sa pridal k al-Káide.

V januári tohto roka jemenské úrady oznámili, že Šahrí je mŕtvy. Vraj utrpel zranenia pri operácii jemenských bezpečnostných síl ešte 28. novembra 2012.

Al-Káidu na Arabskom polostrove, ktorá plánuje útoky na zahraničné ciele vrátane lietadiel, považuje Washington za najnebezpečnejšiu odnož al-Káidy na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies