Nick Cave: Rozumiem nepokojným ženám

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 08:43 • 2 min
Nick Cave: Rozumiem nepokojným ženám

BRATISLAVA - Austrálsky hudobník Nick Cave si myslí, že niektoré ženy jeho tvorbe absolútne rozumejú, no iné by ho najradšej zakázali. Prezradil to vrozhovore počas podcastovej šou amerického komika Marca Marona.

slovakia

left justify in out

"Hlboko chápem nepokojné ženy. Vhudbe mám celkovo kženám veľmi zvláštny vzťah. Niektoré ženy moju hudbu chápu, iné si myslia, že by moju tvorbu mal zakazovať zákon. Rád skúmam zvláštnosti medzi mužmi aženami. Ľudia si však potom myslia, že keď otakýchto veciach píšem, musím byť taký aj ja," povedal. Opísal tiež, ako vyzerá jeho pracovný deň. "Ráno sa zobudím, oblečiem sa, pobozkám manželku aodídem do suterénu, kde po celý deň pracujem. Práve tu sa akoby transformujem asplyniem vjedno stým, očom práve píšem," vysvetlil.

Päťdesiatpäťročný Nick Cave je známy predovšetkým ako hudobník, no je tiež scenáristom, spisovateľom a príležitostným hercom. Kapelu Nick Cave and the Bad Seeds založil v roku 1983 po rozpade jeho skupiny The Birthday Party a má s ňou na konte 15 štúdiových albumov. Cave svoju prvú knihu, kolekciu krátkych hier a textov King Ink, vydal v roku 1988. O niekoľko rokov vyšlo aj pokračovanie King Ink II (1997). Jeho debutový román And the Ass Saw the Angel (1989) vyšiel v českom preklade pod názvom A uzřela oslice anděla. Svoje zatiaľ posledné literárne dielo The Death of Bunny Munro (v slovenskom preklade Smrť Bunnyho Munroa) vydal Cave v roku 2009. Ako scenárista je podpísaný pod filmami Ghosts... of the Civil Dead (1988), Vražedný návrh (2005) a Zem bez zákona (2012). Kapela Nick Cave and The Bad Seeds bude headlinerom sobotného večera na festivale Bažant Pohoda 2013, ktorý sa začína už vo štvrtok 11 júla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies