Pórová polievka: Suroviny pre 4 osoby: 1 väčší pór, maslo, soľ, rascu, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, 1 PL hladkej múky, 3-4 zemiaky. Hovädzie závitky: Suroviny pre 4 osoby: 4 plátky hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 50 g slaniny, 2 kyslé uhorky, hladkú múku, 40 g masti, 1 cibuľu, zeleninový vývar, citrónovú šťavu.
Pórová polievka:
Príprava:
Pór a zemiaky očistíme, nakrájame a spolu orestujeme na masle. Pridáme soľ, mleté korenie rascu, mletú papriku, zaprášime múkou, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
Hovädzie závitky:
Príprava:
Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. Uložíme slaninu, kolieska uhorky, zvinieme, uviažeme niťou, obalíme v hladkej múke a opražíme na oleji. Na druhej panvici opražíme cibuľu, pridáme závitky, podlejeme výpekom, pridáme vývar, pár kvapiek citrónu a udusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou, dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s ryžou.
Jahodovo-citrónový nápoj
Rozmixujeme niekoľko očistených a umytých jahôd, pridáme citrónovú šťavu, ľadovú drť alebo kocky ľadu, zalejeme minerálkou. Podávame vo vysokých pohároch so slamkou a zdobíme lístkami mäty.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies