V Bratislave sa už začal Staromestský letný festival

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 12:58 • 2 min
V Bratislave sa už začal Staromestský letný festival

BRATISLAVA - V uliciach Bratislavy sa už začal Staromestský letný festival. V piatok večer ho oficiálne spustili Peter Lipa a jeho Traditional Club. Festival ponúkne počas nasledujúcich dvoch mesiacov bohatý program v centre hlavného mesta, píše v tlačovej správe hovorca mestskej časti Staré Mesto Tomáš Halán. Milovníci divadla si môžu vychutnať Leto hereckých osobností, kde sa predstavia slovenskí a českí herci Anna Šišková, Eva Holubová, či Ján Potměšil. Divadlo na nádvorí odohrá v Zichyho paláci deväť predstavení, napríklad Divadla GUnaGu, VŠMU Divadla LAB, Túlavého divadla alebo Divadla do houslí z Olomouca. Staré Mesto nezabudlo ani na najmenších a v Medickej záhrade pre nich pripravilo rozprávkové pondelky.

slovakia

left justify in out

"Pondelky budú patriť aj dospelým a to počas celého augusta, kedy si zaspomíname na starú klasiku. Televízne pondelky u Zichyho premietnu vybrané slovenské filmy a pred každým filmom sme pripravili aj diskusiu s hercami či tvorcami týchto filmov," informovala starostka mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Táňa Rosová. Začiatok je každý augustový pondelok o 20:00 na nádvorí Zichyho paláca. Staromestský letný festival ponúka aj množstvo koncertov, opäť na nádvorí paláca a v altánku na Hviezdoslavovom námestí sa predstavia umelci zo Slovenska i zo zahraničia. Najmä seniorom je určená Staromestská tančiareň, ktorá bude každý druhý utorok na letnej terase Hotela Carlton. Na svoje si prídu aj tí, ktorí si leto nevedia predstaviť bez dobrej knihy. Do konca augusta je najmä pre nich otvorená Letná čitáreň v Medickej záhrade. Staromestská knižnica v nej pripravila viacero sprievodných podujatí, ktorými sú predstavenia Bratislavského bábkového divadla, zážitkové rodinné čítanie z cyklu Čítanie nás baví pre deti a ich rodičov a starých rodičov alebo stretnutia so zaujímavými osobnosťami a slovenskými spisovateľmi z cyklu Rozprávanie o Bratislave a Čítanie v tráve. V rámci Staromestského knižného kolotoča si záujemcovia môžu zadarmo požičať vybrané literárne tituly. Kompletný program Staromestského letného festivalu je prístupný na webovej stránke mestskej časti, v sekcii Kultúra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies