Egypt zachvátili protesty za aj proti Mursímu

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 09:56 • 2 min
Egypt zachvátili protesty za aj proti Mursímu

KÁHIRA - Podporovatelia aj odporcovia egyptského prezidenta Muhammada Mursího v piatok zaplnili ulice druhého najväčšieho mesta v krajine Alexandriu.

slovakia

left justify in out

Medzi oboma skupinami vypukli násilné strety, ktoré si vyžiadali najmenej desiatich zranených. Podľa svedkov, na ktorých sa odvoláva agentúra AFP, bolo na uliciach počuť aj streľbu. Nepokoje sú podľa miestnych médií predzvesťou demonštrácií naplánovaných na nedeľu proti Mursímu pri príležitosti prvého výročia jeho nastúpenia do najvyššej funkcie. Násilné demonštrácie v piatok vypukli aj na ďalších miestach v Egypte vrátane hlavného mesta Káhira.

Samotný Mursí v stredu pri príležitosti osláv prvého výročia od nastúpenia do čela štátu vyhlásil, že nepokoje môžu "paralyzovať" celý Egypt. Kandidát vplyvného Moslimského bratstva sa stal prvým islamistickým prezidentom krajiny presne 30. júna 2012 po víťazstve vo voľbách, ktoré pozorovatelia všeobecne označili za férové. Jeho prvý rok vo funkcii však bol poznačený neustálymi demonštráciami a zhoršujúcou sa ekonomikou krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies