Wimbledon: Murray už je najúspešnejší Brit na veľkej štvorke

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 09:28 • 2 min
Wimbledon: Murray už je najúspešnejší Brit na veľkej štvorke

LONDÝN - Andy Murray dosiahol v pondelok v 1. kole Wimbledonu svoj 107. zápasový úspech na grandslamových turnajoch, v tomto smere osamel na čele historického poradia britských tenistov pred legendárnym Fredom Perrym.

slovakia

left justify in out

Zverenec Ivana Lendla zvíťazil v 1. kole na londýnskej tráve nad Nemcom Benjaminom Beckerom za 113 minút 6:4, 6:3, 6:2. Bol lepší na "winnery" (38:25) aj v úderovej istote (nevynútené chyby 16:18). Premenil polovicu z desiatich brejkbalov. 

"Súper predvádzal solídny tenis a dal mi toho minimum zadarmo, ale podarilo sa mi ponachádzať body zlomu na konci prvého aj druhého setu. V treťom dejstve išiel môj výkon nahor a už som to zavŕšil. Je to dobrý začiatok. Pred vstupom do grandslamového turnaja je nervozita neodmysliteľná. Som rád, že som túto úlohu zvládol," povedal Murray. 

Dvadsaťšesťročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray nasadený ako druhý ťahá na tráve šnúru 11 úspechov. Po prehre so Švajčiarom Rogerom Federerom vo finále vlaňajších medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka získal v All England Lawn Tennis and Croquet Clube olympijské zlato (v súboji oň sa hladko revanšoval Federerovi) a nedávno triumfoval na prípravnom podujatí v Queen´s Clube. Hrdina minuloročných newyorských US Open Murray vynechal parížske antukové Roland Garros 2013 pre problémy s chrbtom. 

Stále platí, že Murray naposledy neprešiel 1. kolom na Majors na melbournských Australian Open 2008, kde nestačil na neskoršieho finalistu Jo-Wilfrieda Tsongu z Francúzska. Tridsaťdvaročného Beckera (92.) prekonal v spomenutom Queen´s Clube 2013 vo štvrťfinále 6:4, 7:6 (3). Víťaz 27 turnajov na hlavnej profesionálnej úrovni Murray sa v 2. kole stretne s Taiwančanom Lu Jen-chsunom. Zatiaľ posledným Britom, ktorý sa radoval z wimbledonskej trofeje, je už od roku 1936 spomenutý Perry. 

Murray na vyzvanie poskytol aj komentár k šokujúcej prehre Španiela Rafaela Nadala s Belgičanom Stevom Darcisom: "Samozrejme, že ide o prekvapenie, ale šport ich prináša. Rafa tento rok nehral na tráve a ani vlani na nej neabsolvoval nejako veľa zápasov. Ak ste trochu mimo švungu a súper hrá dobre, nastáva problém. Stáva sa to." 

Dvojhra mužov - 1. kolo: 
Andy Murray (V. Brit.-2) - Benjamin Becker (Nem.) 6:4, 6:3, 6:2 za 113 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies