Patrick Kane získal Conn Smythe Trophy

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 08:27 • 2 min
Patrick Kane získal Conn Smythe Trophy

BOSTON - Poslednú individuálnu trofej za sezónu 2013 v zámorskej hokejovej NHL si prevzal v pondelok v Bostone útočník Chicaga Patrick Kane.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný hokejista získal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča bojov o Stanleyho pohár. Chicagu 19 bodmi (9+10) dopomohol k druhej trofeji v posledných štyroch sezónach. Jeho forma išla nahor predovšetkým vo finálovej sérii s Bostonom. "Túto trofej som mohol získať len vďaka skvelému kolektívu, je to zásluha celého tímu, že som ju dostal. Play-off nebolo o mne, ale o celom mužstve. Hral som so skvelými hráčmi, bol to najlepší rok môjho života," povedal Kane.

Rodák z Buffala hral skveel najmä po spojení s Jonathanom Toewsom a Bryanom Bickellom. V piatom finále rozhodol o úspechu Chicaga dvoma gólmi. V pondelok v šiestom sa podieľal na Toewsovom góle na 1:1 a bol na ľade aj pri vyrovnaní na 2:2. Trofej mu po rozhodujúcej bitke finále Stanleyho pohára odovzdal priamo na ľade komisár NHL Gary Bettman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies