Tour de France: Astana vkladá dôveru do Dána Fuglsanga

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 09:04 • 2 min
Tour de France: Astana vkladá dôveru do Dána Fuglsanga

PARÍŽ - Tromfom cyklistického tímu Astana bude na blížiacej sa Tour de France (29. júna - 21. júla) dánsky vrchár Jakob Fuglsang. Dvadsaťosemročný jazdec sa stal lídrom kazašského zoskupenia pri neúčasti víťaza tohtoročného Gira d'Italia Vincenza Nibaliho.

slovakia

left justify in out

Ženevský rodák Fuglsang absolvuje svoju tretiu TdF, pri predchádzajúcich dvoch vystúpeniach (2010 a 2011) skončil zhodne na 50. priečke. Najlepšie umiestnenie na súčastiach tzv. Grand Tour dosiahol na Vuelta a Espaňa 2011, na ktorej obsadil 11. pozíciu. 

"Fuglsang ukázal na nedávno skončenom Critériu du Dauphiné (4. miesto, pozn.), že je vysoko motivovaný ku kvalitným výkonom. Tour de France prestavujú veľké množstvo príležitostí pre každého jazdca vyhrať aspoň jednu etapu," povedal športový riaditeľ Dimitrij Sedoun. 

Najlepším cyklistom Astany bol na TdF 2012 Slovinec Janez Brajkovič, ktorý skončil v celkovej klasifikácii na deviatej priečke, bude štartovať aj teraz. 

Nominácia tímu Astana na Tour de France 2013 (29. júna - 21. júla): 
Assan Bazajev, Andrej Kašečkin, Alexej Lucenko, Dmitrij Muravjev (všetci Kaz.), Janez Brajkovič (Slovin.), Jakob Fuglsang (Dán.), Enrico Gasparotto, Francesco Gavazzi (obaja Tal.), Fredrik Kessiakoff (Švéd.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies