Cena práce v SR rástla rýchlejšie ako priemer EÚ

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 12:27 • 2 min
Cena práce v SR rástla rýchlejšie ako priemer EÚ

BRATISLAVA - Hodinová cena práce na Slovensku sa za prvé tri mesiace tohto roka zvýšila viac, ako bol priemer eurozóny aj celej Európskej únie. Náklady na prácu v rámci eurozóny v prvom kvartáli medziročne vzrástli o 1,6 % a v celej európskej dvadsaťsedmičke sa zvýšili o 1,9 %. Na Slovensku bola cena práce v medziročnom porovnaní vyššia o 5,5 %. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

slovakia

left justify in out

Mzdové náklady na hodinovú cenu práce v rámci eurozóny boli v prvom kvartáli tohto roka vyššie o 1,7 % a ostatné náklady o 1,4 %. V rámci celej EÚ mzdové náklady na prácu medziročne vzrástli o 2,0 % a ostatné náklady o 1,9 %. Mzdové náklady na prácu boli v SR v štvrtom kvartáli medziročne vyššie o 5,2 % a ostatné náklady o 7,1 %. 

V rámci krajín Európskej únie, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, sa v prvom kvartáli cena práce medziročne najviac zvýšila v Rumunsku (8,6 %) a Estónsku (7,5 %). Medziročne zníženie ceny práce evidovali v Slovinsku (-3,8 %), Španielsku (-0,7 %), na Cypre (-0,5 %) a v Portugalsku (-0,3 %)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies