Pestovatelia jahôd si pochvaľujú tohtoročnú bohatú úrodu

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 14:55 • 2 min
Pestovatelia jahôd si pochvaľujú tohtoročnú bohatú úrodu

STREDA NAD BOLDOGOM - Pestovatelia jahôd na juhovýchodnom Slovensku si pochvaľujú tohtoročnú bohatú úrodu. Nedávne dažde plodinám podľa nich neublížili, skôr pomohli.

slovakia

left justify in out

"Sezóna je veľmi dobrá, zbierať jahody sme začali oproti minulým rokom skôr asi o desať dní. Predtým to bolo okolo 28. mája, tento rok už 20. mája," uviedol pre TASR jeden z pestovateľov v Strede nad Bodrogom. Cukornatosť plodín je taktiež uspokojivá. Ceny jahôd pestovaných ako poľnohospodársky prebytok na miestnom poli boli pri samozbere už za 1,00 euro za kilogram a pri predaji 1,70-1,80 eura za kilo. Záhradkárom, ktorí chcú najlepšiu výdatnosť, odporúča miestny pestovateľ priesady odrody marmalonda. "Je veľmi vďačná a nie je nákazlivá na plesni sivej. Pol kila jahôd minimálne dajú a sú lesklé, tvrdé, vhodné aj na zaváranie, nescvrknú sa," zhodnotil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies