Žiga ocenil tých, ktorí sa starajú o životné prostredie

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 10:07 • 2 min
Žiga ocenil tých, ktorí sa starajú o životné prostredie

BRATISLAVA - Ocenenia za starostlivosť o životné prostredie odovzdal minister životného prostredia Peter Žiga. Ocenil ľudí, ktorí svoj rozum a srdce vložili do ochrany životného prostredia. Informuje o tom ministerstvo životného prostredia na svojej internetovej stránke. Cenu ministra životného prostredia, čestné uznanie a ďakovný list si prevzalo 16 nominovaných kandidátov.

slovakia

left justify in out

Cenu ministra za mimoriadne výsledky a dlhoročný prínos v starostlivosti o životné prostredie získali Andrej Stollmann, Alena Trančíková, Juraj Námer, Ladislav Podkonický, Vladimír Kocian, Mária Merešová. Cenu ministra za kolektív si z rúk Petra Žigu prevzali Geoanalytické laboratóriá Štátneho geologického ústavu Dionýza Štúra (ŠGÚDŠ) v Spišskej Novej Vsi a Základná škola Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši. Čerstvými držiteľmi čestného uznania sú Holmok Aladár, Kello Igor, Štefan Elek, Anna Ďuricová, Mikuláš Kovaľ, Svätopluk Čepelák a za kolektív Klub priateľov Pieninského národného parku. Ďakovný list in memoriam udelil minister Štefanovi Soľavovi. 

Možnosť oceniť tých, ktorí najaktívnejšie prispievajú k ochrane a skvalitneniu životného prostredia, ponúka ministerstvo životného prostredia občianskym združeniam, obciam, podnikom, kolektívom, ale aj jednotlivcom z radov širokej verejnosti. Cena ministra životného prostredia sa udeľuje ako nefinančné čestné ocenenie za mimoriadne výsledky alebo dlhoročný prínos v starostlivosti o životné prostredie a rozvoji environmentalistiky už od roku 1999. Minister životného prostredia SR udeľuje cenu na odporúčanie osobitnej hodnotiacej komisie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies