V Česku si povodne vyžiadali už ôsmu obeť!

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 16:41 • 2 min
V Česku si povodne vyžiadali už ôsmu obeť!

PRAHA - Povodne v Čechách majú už ôsmu obeť. Ako informovala Česká televízia, záchranári z rieky Malá Labe na Trutnovsku vytiahli v utorok telo mŕtveho muža. Povodňová situácia zostáva v Čechách naďalej kritická.

slovakia

left justify in out

Úrady museli do dnešného dňa evakuovať vyše 8000 ľudí. Na desiatkach miest stále platí 3. stupeň povodňovej aktivity. Najhoršia situácia je na dolnom toku Labe na severe Čiech. Vltava v Prahe už kulminovala a jej najvyšší prietok dosiahol na 3 210 kubických metrov za sekundu. Dážď už v Čechách ustáva, no presúva sa na Moravu.

Hladina Labe v Ústí na Labem by mala kulminovať v stredu večer, pričom úrady očakávajú až storočnú vodu. Mesto evakuuje ďalších asi 2000 obyvateľov. V okresoch Ústí nad Labem, Dečín a Mělník energetici postupne vypínajú elektrickú energiu, pitná voda je údajne zatiaľ v poriadku. Labe by mala dosiahnuť 11,5 metra, čo je o 40 centimetrov viac než v roku 2002.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies