V Komárne pokračujú v protipovodňových opatreniach

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 11:08 • 2 min
V Komárne pokračujú v protipovodňových opatreniach

NITRA – V Komárne dnes vodohospodári pokračujú v protipovodňových opatreniach. Od pondelka utesňujú miesta prítokov na betónovom protipovodňovom múre na okraji mesta a v týchto prácach plánujú pokračovať aj v stredu.

slovakia

left justify in out

Ako informoval riaditeľ Správy vnútorných vôd Komárno Slovenského vodohospodárskeho podniku Juraj Fekete, hladina Dunaja stúpa v Komárne pomaly, o 6:00 dosiahla 632 centimetrov. Výraznejšie stúpanie hladín očakávajú vodohospodári vo štvrtok. Dunaj vystúpil z koryta zatiaľ len v úseku cesty II. triedy medzi obcami Moča a Kravany nad Dunajom v okrese Komárno. Cesta je podľa krajského operačného strediska polície neprejazdná, na mieste sú policajti, ktorí odkláňajú dopravu.

V Komárne a okolí platí naďalej 2. stupeň povodňovej aktivity. Druhý stupeň je vyhlásený na Dunaji od pondelka rána v úseku od Číčova cez mesto Komárno, Patince, Moču po Kravany nad Dunajom, dnes ho rozšírili cez Štúrovo až po Chľabu. Takisto naďalej platí aj pre ľavostrannú a pravostrannú hrádzu Váhu po Kolárovo. „Chvalabohu, Váh neprináša toľko vody, dnes tam voda stagnuje, čiže Dunaj má ešte priestor sa do Váhu naplniť,“ povedal Fekete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies