Warren Buffett môže prevziať spoločnosť Heinz

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 17:24 • 2 min
Warren Buffett môže prevziať spoločnosť Heinz

BRUSEL - Investičná spoločnosť Berkshire Hathaway amerického miliardára Warrena Buffetta a firma 3G Capital môžu prevziať legendárneho výrobcu kečupov Heinz. Transakciu za 28 mld. USD v pondelok potvrdila Európska komisia (EK).

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na existenciu dôveryhodnej konkurencie nie sú dôvody na obavy, že navrhovaná akvizícia ohrozí hospodársku súťaž, uviedla EK vo vyhlásení.

Berkshire Hathaway a 3G Capital oznámili plán prevzatia spoločnosti Heinz vo februári. Warren Buffett v tom čase tvrdil, že pôjde o vôbec najväčšiu akvizíciu v dejinách potravinárskeho priemyslu. Investori ponúkli akcionárom spoločnosti Heinz 72,50 USD za akciu, čo zodpovedalo sume 23,2 mld. USD v hotovosti. Vrátane prevzatia záväzkov sa hodnota transakcie vyšplhala na 28 mld. USD. Podľa agentúry AFP globálne tržby potravinárskeho koncernu vlani predstavovali 11,6 mld. USD.

(1 EUR = 1,3008 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies