Demjan sa stal kráľom strelcov v poľskej lige

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 14:25 • 2 min
Demjan sa stal kráľom strelcov v poľskej lige

VARŠAVA - Slovenský útočník v službách poľského futbalového klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala Róbert Demjan sa v práve skončenej sezóne 2012/2013 stal so 14 gólmi kráľom strelcov tamojšej najvyššej súťaže. V nedeľňajšom zápase záverečného 30. kola strelil v zápase na pôde Widzewu Lodž gól z pokutového kopu a prispel k víťazstvu 3:2 znamenajúce záchranu v Ekstraklase.

slovakia

left justify in out

"Nezvyknem kopať jedenástku, keď som bol faulovaný. V tomto prípade to tak nebolo, veril som si. Veľmi sa teším, že sa nám podarilo udržať sa v Ekstraklase, pretože sme urobili dobrú robotu. Teší ma aj to, že som získal korunu kráľa strelcov," vyhlásil 30-ročný rodák z Levoče pre klubovú stránku.

"Čierny Peter" v podobe poslednej 16. priečky a s ňou spojeným zostupom do druhej najvyššej súťaže zostal napokon v rukách mužstva GKS Belchatów, ktorému nepomohlo ani víťazstvo 3:2 v Gliwiciach nad domácim Piastom. Druhým zostupujúcim je Polonia Varšava. Klub sužovaný finančnými problémami nezískal licenciu pre nasledujúcu sezónu 2013/2014.

Už dávnejšie bolo rozhodnuté o majstrovi. Po sedemročnej prestávke sa ním stala Legia Varšava v kádri so slovenským reprezentačným brankárom Dušanom Kuciakom. Legia sa predstaví v Lige majstrov, v Európskej lige UEFA budú Poľsko reprezentovať Lech Poznaň, Slask Vroclav a Piast Gliwice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies