V Španielsku zavraždili holandskú volejbalovú reprezentantku aj s priateľom!

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 11:15 • 2 min
V Španielsku zavraždili holandskú volejbalovú reprezentantku aj s priateľom!

MURCIA - Opora holandskej ženskej volejbalovej reprezentácie Ingrid Visserová (35) a jej priateľ Lodewijk Severein (57), ktorí boli už dva týždne nezvestní, sa v Španielsku stali obeťou vraždy. Telá oboch sa našli pri meste Murcia na juhovýchode krajiny, informovala tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

Pre podozrenie z účasti na dvojnásobnej vražde zadržali 36-ročného Španiela a dvoch Rumunov vo veku 47 a 60 rokov. Pozadie zločinu, o ktorom informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na španielske i holandské médiá, je zatiaľ nejasné.

Kriminalisti predpokladajú, že motívom mohli byť spory obchodného charakteru, uviedol policajný veliteľ z Murcie Cirilo Durán, charakter predmetných obchodov však nešpecifikoval. Na otázku, či išlo o drogy, odpovedal, že o tom nie sú indície.

Obete sa však, ako naznačili doterajšie výsledky vyšetrovania, stretli s Rumunmi, podozrivými z dvojnásobného hrdelného zločinu, dobrovoľne v byte v dňoch 13. a 14. mája. Kontakt sprostredkoval zadržaný Španiel.

Španielska polícia našla stopy, ktoré naznačujú, že dejiskom zločinu mohol byť dom v obci Molina de Segura neďaleko Murcie. Telá obetí boli zakopané na citrónovníkovej plantáži asi desať kilometrov západne od Murcie, uviedol prefekt regiónu Joaquín Bascuňana.

Neskôr zavraždený pár odcestoval do Španielska predovšetkým kvôli termínu na špecializovanej klinike, kde sa však na stretnutie so špecialistkou na oplodnenie už nedostavili. Po príchode do Španielska 13. mája oboch naposledy videli nažive o deň neskôr.

Internetové vydanie denníka El País napísalo, že za vraždami bola pravdepodobne organizovaná skupina zločincov. Zadržaní nemajú ďaleko k obchodovaniu s drogami a podsvetiu. Policajné zdroje však o nich tvrdia, že doteraz ich ochrancovia poriadku ako páchateľov trestných činov neviedli.

Rodáčka z Goudy, 191 cm vysoká Ingrid Louise Visserová, obliekla počas svojej mimoriadne úspešnej kariéry holandský reprezentačný dres do roku 2012 v rekordných 514 zápasoch. Bola pri prvom zisku titulu európskych šampioniek pre krajinu tulipánov v roku 1995, členkou tímu, ktorý vybojoval 5. miesto na OH 1996 v Atlante a družstva, ktoré triumfovalo o rok neskôr v Grand Prix. Bola s viacerými klubovými tímami majsterkou Holandska i Španielska, s Las Palmas vybojovala v roku 2001 triumf vo Vyzývacom pohári a s Tenerife o tri roky neskôr aj víťazstvo v Lige majstrov. Na Majstrovstvách Európy v roku 2009 obohatila zbierku svojich úspechov ešte o striebornú medailu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies