Serena tentoraz suverénne do parížskeho 2. kola

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 10:39 • 2 min
Serena tentoraz suverénne do parížskeho 2. kola

PARÍŽ - Americká líderka svetového rebríčka WTA tenistiek Serena Williamsová v nedeľu veľmi rezolútne vymazala spomienku na svoju vlaňajšiu šokujúcu prehru v 1. kole Roland Garros s Francúzkou Virginie Razzanovou.

slovakia

left justify in out

Pri vstupe do ročníka 2013 triumfovala na antuke v Paríži nad Gruzínkou Annou Tatišviliovou za 51 minút 6:0, 6:1. Jediný gem stratila za stavu 6:0, 3:0. Serena nastrieľala 8 es a dovedna 27 "winnerov" proti len 4. Zároveň urobila citeľne menej nevynútených chýb - 14:22. V 2. kole si zmeria sily s 19-ročnou domácou držiteľkou voľnej karty Caroline Garciovou, ktorá predvlani práve medzi najlepšími 64 riadne potrápila Rusku Mariu Šarapovovú. 

"Vlani som sa tu poučila, že človek nikdy nevie, čo sa stane či môže udiať. Nepopieram teda, že som bola nervózna. Pred grandslamovými prvými kolami je to tradičné, ale nebola som až natoľko stiesnená ako inokedy. Počas väčšiny stretnutia som sa cítila pomerne neohrozovane a dobre z môjho výkonu," povedala pre akreditované médiá S. Williamsová, ktorú koučuje Francúz Patrick Mouratoglou. 

Tridsaťjedenročná 15-násobná singlová grandslamová šampiónka Serena dosiahla svoj 25. zápasový úspech v rade, čím si opäť zlepšila osobný rekord. Naposledy ťahala za kratší koniec 17. februára proti Bieloruskej Viktorii Azarenkovej vo finále v katarskej Dauhe. Víťazka prípravných podujatí v Madride a Ríme S. Williamsová sa na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska radovala z titulu už v roku 2002. V 1. kole na úrovni veľkej štvorky má teraz na konte 50 víťazstiev a len jediný nezdar - ten spomenutý spred roka. 

Dvadsaťtriročná obyvateľka floridského Boca Ratonu Tatišviliová, tento týždeň štvrťfinalistka v Štrasburgu, figuruje na 74. priečke v počítačovom poradí k 27. máju. Išlo o premiérový vzájomný duel. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Serena Williamsová (USA-1) - Anna Tatišviliová (Gruz.) 6:0, 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies