Roland Garros: Schmiedlovej premiéra v hlavnej súťaži

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 18:34 • 2 min
Roland Garros: Schmiedlovej premiéra v hlavnej súťaži

PARÍŽ - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová si premiérovo vo svojej kariére zahrá v hlavnej singlovej súťaži na niektorom z podujatí veľkej štvorky.

slovakia

left justify in out

V piatkovom stretnutí finálového 3. kola kvalifikácie dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (21. mája - 9. júna, dotácia 21,017 milióna eur, antuka) zvíťazila nad takisto nenasadenou 25-ročnou Ruskou Allou Kudriavcevovou, 192. v renkingu WTA (nachádzala sa aj na 56. mieste), za 105 minút 7:5, 6:2. Okrem súperky zvládla aj náročné poveternostné podmienky, zápas negatívne poznačil dážď. 

"Veľmi sa teším, to je jasné. Dnes som bojovala, veľmi som chcela vyhrať. Snažila som sa nevšímať si zlé počasie, počas celého prvého setu nám pršalo. V druhom som už hrala veľmi dobre, hlavne čo sa týka nôh," uviedla Karolína Schmiedlová pre agentúru SITA. 

Karolína Schmiedlová už má istotu prémie 21 000 eur a 65 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 151. pozícii. K 10. júnu si určite značne zlepší tento osobný rekord. Je šiesta Slovenka v hlavnej súťaži dvojhry žien na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2013 po Dominike Cibulkovej, Magdaléne Rybárikovej, Daniele Hantuchovej, Jane Čepelovej a kvalifikantke Zuzane Kučovej. 

Osemnásťročná Košičanka "Kajka" Schmiedlová si pripísala si svoj tretí seniorský zápasový úspech na úrovni veľkej štvorky. V januári na melbournských Australian Open pri debute podľahla v 1. kole kvalifikácie srbskej reprezentantke Vesne Doloncovej dvakrát 1:6. 

Fedcupová reprezentantka SR Anna Karolína Schmiedlová, ktorú v rámci programu NTC trénersky vedie Milan Martinec, vlani v juniorskej súťaži na RG bola vo finále, nestačila v ňom na Nemku Anniku Beckovú. V roku 2011 medzi dievčatami prehrala už v 1. kole so Švédkou Ellen Allgurinovou, v sezóne 2010 neprešla kvalifikáciou. V apríli 2013 zaujala prienikom z kvalifikácie až do osemfinále hlavnej singlovej súťaže na podujatí pod hlavičkou WTA v poľských Katoviciach. Z turnajov na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) má na konte 7 singlových trofejí, 5. mája sa radovala na 25-tisícke v talianskej Civitavecchii. 

Dodatočný piatkový žreb RG doplnený o kvalifikantky rozhodol, že Schmiedlová si v 1. kole zmeria sily s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, donedávna zverenkyňou slovenského kouča Vladimíra Pláteníka. "Wickmayerovú poznám, už som s ňou trénovala. Mám čas na rozmýšľanie nad taktikou. Je to kvalitná hráčka, ale podľa mňa sa proti nej dá v pohode hrať," dodala K. Schmiedlová. 

Dvojhra žien - kvalifikácia - 3. kolo (finále): 
Karolína Schmiedlová (SR) - Alla Kudriavcevová (Rus.) 7:5, 6:2 za 105 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies