Obyvatelia Los Angeles chcú menej predajní marihuany na lekárske účely

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 14:38 • 2 min
Obyvatelia Los Angeles chcú menej predajní marihuany na lekárske účely

LOS ANGELES - Obyvatelia amerického Los Angeles sa v referende vyslovili za výrazné zníženie počtu obchodov s predajom marihuany na lekárske účely. Informovala dnes o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných výsledkov utorkového referenda sa 63 percent vyslovilo za "návrh D" - za zníženie počtu obchodov s marihuanou a zvýšenie dane z jej predaja, kým 37 percent bolo proti. Návrh zrejme prešiel.
Predbežné výsledky zverejnili po sčítaní vyše 40 percent volebných lístkov a všetkých hlasov zo skoršieho internetového hlasovania. Dva súperiace protinávrhy pravdepodobne neprešli.
Odhaduje sa, že v Los Angeles funguje najmenej 800 obchodov s marihuanou, viac než v ktoromkoľvek inom americkom meste. Niektorí obyvatelia sa však sťažovali, že takéto obchody sú pohromou pre susedov. 
"Návrh D", o ktorom hlasovali obyvatelia mesta, počet obchodov s marihuanou na lekárske účely zníži na 135 prevádzok.
Kalifornia bola prvým z 18 amerických štátov, ktoré už legalizovali marihuanu na lekárske účely. Avšak marihuana je podľa federálneho zákona stále ilegálnou drogou.
Federálne úrady uskutočnili záťahy v mnohých predajniach v Los Angeles aj inde, množstvo prevádzok zatvorili. Argumentom bolo, že tieto predajne slúžia na zakrytie pašovania drog vo veľkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies