Podľa Bundesbank sa Nemecko v druhom kvartáli zotaví

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 17:15 • 2 min
Podľa Bundesbank sa Nemecko v druhom kvartáli zotaví

FRANKFURT - Nemecko, ktoré je najväčšou ekonomikou eurozóny, smeruje k slušnému zotaveniu vďaka oživeniu zahraničného dopytu po jeho výrobkoch. Uviedla to vo svojej správe centrálna banka krajiny.

slovakia

left justify in out

Nemecko sa v prvom kvartáli vyhlo recesii vďaka rastu súkromnej spotreby. Bundesbank v pravidelnej mesačnej správe konštatovala, že v druhom kvartáli očakáva ďalšie posilnenie hospodárstva.

"Zreteľné zväčšenie priemyselných objednávok po slabom štarte v úvode roka dáva nádej, že vďaka exportu a investíciám do vybavenia sa dopyt zotaví," konštatuje sa v správe centrálnej banky. Nemecká priemyselná produkcia v marci posilnila viac, ako sa očakávalo, pričom ju podporil silný dopyt zo strany krajín eurozóny. 

Bundesbank však zároveň uviedla, že pretrvávajú veľké ekonomické riziká vzhľadom na nepriaznivú hospodársku situáciu veľkej časti eurozóny a pre problémy vyplývajúce z dlhovej krízy. Napríklad Francúzsko v prvom štvrťroku upadlo do recesie a pre slabý výhľad ekonomiky krajiny sa Parížu poskytlo dodatočné dvojročné obdobie na redukciu deficitu verejných financií krajiny pod hranicu 3 % hrubého domáceho produktu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies