Prezident Asad nevidí vo vyjednávaní riešenie sýrskeho konfliktu

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 07:29 • 2 min
Prezident Asad nevidí vo vyjednávaní riešenie sýrskeho konfliktu

LIMA - Navrhované mierové rozhovory nedokážu potlačiť "terorizmus" v Sýrii a je nereálne myslieť si, že budú mať úspech, uviedol sýrsky prezident Bašár Asad v rozhovore pre argentínske noviny Clarin.

slovakia

left justify in out

Asad podľa vlastných slov pochybuje o tom, že sprostredkovanie vyjednávania, ktoré ponúkli Spojené štáty a Rusko, by mohlo urovnať krvavý konflikt, ktorý zviera krajinu už dva roky. 

"Svet... si myslí, že politická konferencia zastaví teroristov v krajine. To je nereálne," povedal Asad o povstalcoch, ktorí ho chcú zosadiť. Zopakoval tiež, že neodstúpi a že mierové rokovania nebudú mať zmysel, pretože opozícia je príliš rozdrobená na to, aby vyjednávala o dohode. "S teroristami žiaden dialóg," povedal. 

Rebeli, ktorí požadujú Asadovu rezignáciu, rovnako vyjadrili skepsu nad potenciálnym úspechom mierových rokovaní. Islamskí militanti sa zdajú byť najsilnejšími proti-Asadovskými povstalcami.

Sýrsky konflikt začal prevažne mierovými demonštráciami proti Asadovi, ale zmenil sa na občiansku vojnu, v ktorej zahynuli podľa OSN už desaťtisíce ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies