Energetické centrum dostalo mastnú pokutu, musia zaplatiť milión!

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 11:40 • 2 min
Energetické centrum dostalo mastnú pokutu, musia zaplatiť milión!

BRATISLAVA - Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) ukončil správne konanie v súvislosti s kontrolou v spoločnosti Energetické centrum (EC). Dodávateľovi plynu a elektriny uložil pokutu vo výške 1 milión eur.

slovakia

left justify in out

"Na základe zistení o porušení zákona, z ktorých najvážnejším bolo účtovanie vyšších cien elektriny ako úradom stanovených maximálnych cien, úrad rozhodol o udelení sankcie," informoval dnes ÚRSO.

Podľa informácií úradu zo začiatku marca tohto roku porušila firma EC v rokoch 2010 až 2012 viacero zákonných ustanovení. K tomuto záveru dospel regulačný orgán na základe niekoľkomesačnej kontroly, ktorú inicioval pre množiacie sa sťažnosti od spotrebiteľov. Celkove ich ÚRSO dostal 570.

Okrem fakturovania vyšších cien za elektrinu, než aké schválil úrad, bolo medzi porušeniami aj zneužívanie splnomocnenia pre prípad jednorazového procesu zmeny dodávateľa. Firma tiež nedodávala ÚRSO informácie tak, ako jej to predpisuje platná legislatíva.

"Zistili sme aj nesprávnu fakturáciu v desiatkach prípadov, keď pri fakturovaní fixnej zložky ceny, teda pri platbe za odberné miesta, bola v niektorých prípadoch úradom schválená cena prekročená až o 300 percent," uviedol úrad.

Vedenie firmy EC zatiaľ nechcelo na udelenie sankcie od ÚRSO reagovať. "K situácii sa vyjadríme, keď oficiálne dostaneme stanovisko ÚRSO. To zatiaľ nemáme," uviedol člen predstavenstva spoločnosti Jan Slabý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies