Hokejové prestupy - 20.týždeň

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 17:14 • 2 min
Hokejové prestupy - 20.týždeň

BRATISLAVA - Aktuálne prestupové informácie z európskych hokejových líg.

slovakia

left justify in out

Matúš Kostúr predĺžil zmluvu s Chomutovom

17. mája - Slovenský hokejový brankár Matúš Kostúr predĺžil zmluvu s tímom českej Tipsport extraligy Piráti Chomutov aj na ďalšiu sezónu. Tridsaťtriročný skúsený odchovanec banskobystrického hokeja, ktorý pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži vo Zvolene a v Banskej Bystrici a vyskúšal si aj KHL v drese Dinama Minsk či nižšie zámorské súťaže, prišiel vlani do tímu vtedajšieho nováčika českej extraligy. Odchytal 34 zápasov, v ktorých mal 91,56-percentnú úspešnosť, inkasoval 3,11 gólu na zápas. V Chomutove vytvorí brankársky tandem s Čechom Martinom Hanuljakom.

Marek Hovorka do Karlových Varov

17. mája - Slovenský hokejový útočník Marek Hovorka bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v českom klube HC Energie Karlove Vary. Správu priniesol oficiálny web najzápadnejšie sídliaceho extraligistu v Česku, podľa ktorého slovenský hokejista prichádza na ročné hosťovanie zo Sparty Praha. Vedenie pražského klubu pritom začiatkom týždňa informovalo, že dvadsaťosemročný center v klube skončil. Do Sparty prišiel Marek Hovorka v októbri 2012 z konkurenčného Kladna. Rodák z Dubnice nad Váhom na Slovensku hrával za Dolný Kubín, Martin, Prievidzu a Liptovský Mikuláš. V máji 2012 bol súčasťou strieborného ťaženia slovenskej reprezentácie na MS.

Pálffy ešte neskončil, pravidelne sa rozhoduje až v auguste

15. mája - Legendárny hokejový útočník Žigmund Pálffy sa síce v stredu nezapojil do tréningového procesu extraligového klubu HK 36 Skalica, neznamená to však koniec jeho hráčskej kariéry. "Žigo sa o tom, či bude pokračovať, rozhoduje pravidelne až v auguste. Prípadné správy o tom, že už definitívne skončil, nie sú založené na pravde," povedal pre agentúru SITA generálny manažér HK 36 Skalica Peter Srnec.

Štyridsaťjedenročný krídelník Žigmund Pálffy pôsobí v rodnej Skalici už niekoľko ostatných sezón. V ročníku 2012/2013 sa stal najproduktívnejším hráčom slovenskej Tipsport extraligy, v play-off jeho tím vypadol vo štvrťfinále s nováčikom z Piešťan. Pálffy má na svojom konte 708 duelov v zámorskej NHL. Na reprezentančnej úrovni získal zlato na MS v Göteborgu 2002 a bronz o rok neskôr v Helsinkách.

Skalica bude naďalej spolupracovať so Slovanom Bratislava

15. mája - Hokejový klub HK 36 Skalica bude naďalej spolupracovať so slovenským účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan Bratislava. Skaličania už boli farmou Slovana aj v minulej sezóne. Vďaka spolupráci mali k dispozícii hráčov "belasých", ktorí neboli v A-tíme. Výsledkom spolupráce je aj angažovanie trénera Josefa Tureka, ktorému bude pomáhať Štefan Mega. Pôvodne mal Skaličanov viesť Andrej Výboch, ten však bude pôsobiť v oboch kluboch ako funkčný diagnostik výkonnosti hráčov.

Skaličania začali s prípravou na novú sezónu v stredu 15. mája. Podľa klubového webu sa trénerom mali hlásiť hráči s platnými zmluvami (brankár Miroslav Lipovský, obrancovia Jindřich Barák, Adam Beňa, Michal Srnec, Martin Vyrůbalík a útočníci Tibor Kutálek, René Školiak a David Stieler). K nim sa pridajú hráči juniorky, ktorí počas prípravy pred sezónou zabojujú o miesto v základnej zostave. V novej sezóne už isto nebudú v Skalici pokračovať Rastislav Konečný, ktorého angažovali Košice, a Michal Klejna, ktorý zamieril do Francúzska. "Na stredajšom tréningu mal tréner Turek k dispozícii 17 hráčov, ďalší pribudnú v nasledujúcich dňoch," prezradil pre SITA Peter Srnec.

V Poprade začali letnú prípravu aj s Krotákom

15. mája - Hokejisti HK Poprad začali prípravu na novú sezónu. Trénerovi Milanovi Jančuškovi sa na úvodnom tréningu hlásilo 20 hráčov, nechýbali ani Radoslav Suchý, Štefan Fabian a Ľubomír Vaic. Skúsené trio sa však bude po dohode s koučom pripravovať individuálne. Novými tvárami v mužstve sú navrátilec Arne Kroták, Tomáš Sýkora zo Žiliny a Lukáš Paukovček z Liptovského Mikuláša. Pod vedením Jančušku a asistenta Vladimíra Turana sa budú "kamzíci" pripravovať na suchu do 30. júna, po dovolenkách by 22. júla mali vykorčuľovať už aj na ľad.

"Času je málo, preto ani úvodný týždeň nebude rozbehový a začíname hneď dvojfázovo. Bude to veľmi náročné, prvé štyri týždne budú zamerané na objemnú a silovú vytrvalosť, kde to budeme kombinovať s kompletným zaťažením, nebude chýbať futbal či basketbal. Oživiť to chceme kolieskovými korčuľami, bicyklami, koordináciu budeme cvičiť s fitnes trénerkou. V druhej časti prípravného obdobia postupne prejdeme na dynamiku, výbušnosť a rýchlosť,“ popísal letnú prípravu na suchu pre denník Korzár Milan Jančuška, ktorého potešil predovšetkým návrat Arneho Krotáka.

V Poprade majú záujem aj o ďalších hráčov. Niektoré nové posily však prídu až do prípravy na ľade. Podtatranci by boli radi, aby sa do mužstva vrátili aj Lotyš Juris Štals či Slovinec Sabahudin Kovačevič. Záujem majú aj o odchovancov a doteraz hráčov Košíc Patrika Svitanu, Samuela Mlynaroviča a Erika Piataka, ktorí však chcú odísť do zahraničia.

Chomutov angažoval Bartečka do elitnej formácie

14. mája - Slovenský hokejový útočník Ľuboš Bartečko sa dohodol na ročnej zmluve s opciou s účastníkom najvyššej českej súťaže Piráti Chomutov. Skúsený hokejista má za sebou takmer tri stovky zápasov v NHL, doma má aj zlato a striebro z majstrovstiev sveta. Doteraz bol hráčom tímu Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Praha, kde bol asistentom kapitána. Tridsaťšesťročný rodák z Kežmarku hral na šiestich svetových šampionátoch a ostatných troch olympijských turnajoch. V Česku pôsobil aj v Sparte Praha, v Európe už hral aj v slovenskej extralige, KHL i švajčiarskej NLA.

Vedenie Pirátov ráta s Bartečkom do elitnej formácie. "Podpísali sme zmluvu na jeden rok s možnosťou ročnej opcie," prezradil na klubovom webe tréner a športový manažér Chomutova Jiří Čelanský. Bartečko žije dlhodobo v St. Louis, kde sa bude pripravovať aj na ďalší ročník. K tímu Chomutova sa pripojí až na začiatku letnej prípravy na ľade.

Po Lapšanskom odchádza zo Sparty Praha aj Hovorka

14. mája - V českom extraligovom hokejovom klube Sparta Praha nebude v nasledujúcej sezóne pôsobiť slovenský útočník Marek Hovorka. Informuje o tom web Sparty. Už začiatkom apríla opustil káder jeho krajan Adam Lapšanský.

Dvojica Slovákov doplatilo podobne ako Francúz Sacha Treille na nové pravidlá, ktoré budú v najvyššej súťaži v ČR platiť od ročníka 2013/2014. Kluby budú musieť nasadiť do zápasov päť hráčov, ktorí sa narodili po roku 1990, pričom dvaja z nich musia byť minimálne ročník 1994. "Marek Hovorka je jedným z hráčov, ktorí prepustia miesto mladším chlapcom," uviedol tréner Sparty Josef Jandač.

Marek Hovorka prišiel do pražského klubu v októbri z konkurenčného Kladna.

Petr Čajánek zostáva v Zlíne

14. mája - Skúsený český hokejový útočník Petr Čajánek zostáva v klube PSG Zlín aj v sezóne 2013/2014. Informuje o tom oficiálny web moravského extraligistu. Tridsaťsedemročný trojnásobný majster sveta absolvuje v materskom tíme už tretí súťažný ročník za sebou. Čajánek na klubovej úrovni zbieral skúsenosti v Rusku (Petrohrad, Dinamo Moskva, Kazaň) aj zámorskej NHL (St. Louis Blues). Na svojom konte má aj bronz zo ZOH 2006 v talianskom Turíne.

Vitalij Karamnov do Sibiru Novosibirsk

14. mája - Ruský útočník Vitalij Karamnov bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v klube Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Sibir Novosibirsk. Informuje o tom oficiálny web sibírskeho klubu. Dvadsaťtriročný Moskovčan hral v ročníku 2012/2013 v HC Lev Praha. V KHL má na svojom konte aj štarty v Diname Riga a Diname Moskva.

Cútt, Borovský a Svatý zostávajú v druholigovom Cholete

14. mája - V tíme nováčika druhej najvyššej francúzskej hokejovej súťaže Dogs de Cholet bude v nasledujúcej sezóne pokračovať trio slovenských hokejistov - brankár Roman Svatý, obranca Martin Borovský a útočník Milan Cútt. Okrem spomenutej trojice pôsobil v Cholete v ročníku 2012/2013 aj bek Juraj Sadloň, ktorý je zatiaľ bez zmluvy. Klub zo západu Francúzska sa stal víťazom III. ligy a postúpil do vyššej súťaže.

Brankár Halász v Olomouci aj v nasledujúcej sezóne

14. mája - Slovenský hokejový brankár Tomáš Halász bude aj v sezóne 2013/2014 hosťovať z Košíc v klube HC Olomouc. Informuje o tom oficiálny web moravského družstva. Dvadsaťdvaročný Košičan v predchádzajúcom ročníku odchytal za Olomouc 22 duelov. Halász má na svojom konte dva slovenské majstrovské tituly s HC Košice.

Skalicu povedie Josef Turek, ktorý mieril do Zvolena

14. mája - Trénerom hokejistov HK 36 Skalica bude v novej extraligovej sezóne český tréner Josef Turek. Štyridsaťjedenročný bývalý kouč Třinca to prezradil v rozhovore pre portál iSport.cz. "Podpísal som dvojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava s tým, že ako hlavný tréner budem pôsobiť v ich farmárskom tíme v Skalici. Začínam v stredu. Platený budem Slovanom," povedal Turek a pokračoval: "Budem spolupracovať s trénerom Čadom. Hráči, ktorí nebudú mať veľa priestoru v KHL, budú hrať za Skalicu."

Josef Turek ešte nevie, či v Skalici povedie aj legendárneho Žigmunda Pálffyho. "Ešte som s nám nehovoril. V minulej sezóne mal perfektné štatistiky, ale ešte len prijme rozhodnutie, či bude pokračovať v kariére, alebo nie," dodal nový kouč Skalice, ktorý mal namierené do Zvolena. "Už som bol s HKM dohodnutý, ale keď sa mi ozvali zo Slovana, na poslednú chvíľu som to zrušil."

Novým koučom Skalice sa mal stať Andrej Výboh, ktorý v minulosti viedol slovenské mládežnícke reprezentácie do 16, 17 i 18 rokov. V minulej sezóne Záhorákov koučoval Martin Pešout.

Majstrovský Zvolen začína s prípravou na novú sezónu

14. mája - S prípravou na sezónu 2013/2014 začali v utorok 14. mája aj hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HKM Zvolen. Informuje o tom oficiálny web mužstva spod Pustého hradu. Generálny manažér Milan Čanky hráčskej kabíne predstavil novú trénerskú dvojicu Lubomír Oslizlo - Dušan Kapusta. Na prvom stretnutí majstra boli všetci hráči, ktorí majú s klubom platnú zmluvu. Nechýbali ani prevažne mladí hokejisti, ktorí chcú zabojovať o miesto v prvom tíme HKM.

Zvolenčania začnú trénovať jednofázovo od stredy, v utorok prítomní hráči absolvovali "zoznamovaciu" jednotku na futbalovom štadióne v Lieskovci. Klub sa dohodol na nových zmluvách s kostrou aktuálneho majstrovského tímu - Michalom Chovanom, Kamilom Brabencom, Andrejom Podkonickým, Marekom Šimkom, Lukášom aj Milanom Juríkovcami, Tomášom Škvaridlom, Michalom Juraškom a Jaroslavom Hertlom.

"Sme radi, že sme si udržali vo Zvolene týchto hráčov. Rokujeme aj s ďalšími. Chceme sa posilniť ešte o dvoch dobrých obrancov a jedného či dvoch kvalitných a menami známych útočníkov. Finančná situácia je v klube stabilizovaná. Voči hráčom sme iba v mesačnom omeškaní, keďže majú 60-dňovú splatnosť faktúry," uviedol generálny manažér HKM Zvolen Milan Čanky.

Petrohrad získal práva na Červenku

14. mája - Klub Kontinentálnej hokejovej ligy SKA Petrohrad získal z HC Lev Praha práva na útočníka Romana Červenku. Klub z mesta na Neve uvoľnil pražskému práva na obrancu Michala Jordána a Fína Teemu Ramstedta. Informuje o tom oficiálny web Kontinentálnej hokejovej ligy.

Petrohrad mal o Červenku záujem už dlhšiu dobu, vlani však nepochodil a nezískal práva na českého útočníka od Avangardu Omsk. Červenka začal skrátenú sezónu v HC Lev Praha, ktorý ho napokon vykúpil z Avangardu. Následne putoval do Calgary, kde v 39 stretnutiach NHL nazbieral 17 bodov (9+8). Po ročníku mu vypršala s Flames zmluva a Petrohrad vstupuje do hry o jeho služby.

Ramstedt sa stal tretím Fínom v kádri HC Lev, Pražania majú navyše aj štyroch Švédov. Odchovanec IFK Helsinki v 23 stretnutiach KHL za Petrohrad si pripísal 9 bodov.

Štěpánek sa dohodol s Čerepovcom

14. mája - Český brankár Jakub Štěpánek bude pokračovať v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Dvadsaťšesťročný gólman sa dohodol na zmluve na dva roky so Severstaľom Čerepovec. Štěpánek chytal v predchádzajúcich rokoch za SKA Petrohrad, poslednú polovicu sezóny bol členom kádra HC Lev Praha. Informuje o tom web KHL.

S Čerepovcom sa na dvojročnej zmluve dohodol aj Alexander Bumagin, ktorý doteraz hrával za Avangard Omsk. Ako náhradu za Bumagina uvoľnil Severstaľ do Omska útočníka Denisa Kazionova.

Gernát sa sťahuje do Oklahomy

14. mája - Slovenský hokejový obranca Martin Gernát bude k dispozícii v závere sezóny tímu AHL Oklahoma City Barons. Do klubu seniorskej súťaže sa dostal spoločne s Travisom Ewanykom a Davidom Musilom po skončení povinností v klube juniorskej WHL Edmonton Oil Kings. Devätnásťročný Gernát odohral v posledných dvoch sezónach za Oil Kings 83 stretnutí, v ktorých dosiahol 68 bodov (12+56). V play-off 2013 bol so 17 bodmi (6+11) najproduktívnejším obrancom. Rodáka z Košíc draftoval v roku 2011 do NHL zo 122. miesta Edmonton Oilers.

Oil Kings neuspeli vo finále WHL s Portlandom. Barons hrajú vo vyraďovacej časti AHL v konferenčnom semifinále proti Texas Stars. Informácie zverejnil web klubu WHL.

Piešťany začnú prípravu s takmer nezmeneným kádrom

13. mája - Najpríjemnejšie prekvapenie predchádzajúcej sezóny v hokejovej Tipsport extralige 2012/2013 tím ŠHK 37 Piešťany začne v utorok 14. mája s letnou prípravou na nový súťažný ročník. Pod vedením trénerského tandemu Milan Klement - Roman Sýkora sa okrem väčšiny minulosezónneho kádra budú pripravovať aj noví hráči. O miesto v prvom tíme zabojujú obrancovia Jakub Hrudík, Jan Bittner, Marek Biro, Matúš Minarech, Matej Svetlík, aj útočníci Marcel Holovič, Ján Románek či Martin Krajčík.

V Piešťanoch v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom nebudú pokračovať Vladimír Urban, Andrej Mrázik a Kristián Grman. Zranenia si stále doliečujú Tomáš Tomek, Martin Chylo a Martin Škadra. Mateja Cunika čaká po zranení krčnej chrbtice dlhšia rehabilitácia. Otázna je budúcnosť bratov Jakuba a Henricha Ručkayovcov, ktorí zatiaľ nemajú s "havranmi" podpísané zmluvy. Funkcionári Piešťan by aj po začiatku letnej prípravy chceli pritiahnuť do kádra ďalšie nové mená.

Informuje o tom web www.shk37piestany.sk.

Topi Jaakola do HC Lev Praha

13. mája - Fínsky obranca Topi Jaakola sa dohodol na spolupráci s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Praha. Agentúru SITA o tom informoval v tlačovej správe manažér komunikácie HC Lev Jan Rachota. Dvadsaťdeväťročný rodák z Oulu pôsobil v minulej sezóne v Amure Chabarovsk. Topi Jaakola získal s reprezentáciou Fínska zlato na majstrovstvách sveta na Slovensku v roku 2011.

Mike Keenan sa stal trénerom Metallurgu Magnitogorsk

13. mája - Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Metallurg Magnitogorsk po odchode kanadského odborníka Paula Mauricea povedie iný tréner z krajiny "javorového listu" - Mike Keenan. Maurice sa vzdal postu hlavného trénera v Magnitogorsku z rodinných dôvodov. Šesťdesiattriročný Kennan má na svojom konte 1386 odkoučovaných duelov v zámorskej NHL. Ďalších 96 zápasov viedol rôzne mužstvá v bojoch o Stanleyho pohár a s NY Rangers v ročníku 1993/1994 získal túto prestížnu trofej. Keenan naposledy viedol Calgary Flames v sezóne 2008/2009, odvtedy pracoval ako analytik pre viaceré televízne spoločnosti.

Informáciu priniesol portál rsport.tu.

Morozov a Mišarin do CSKA Moskva

13. mája - Útočník Alexej Morozov a obranca Georgij Mišarin podpísali zmluvy s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) CSKA Moskva. Informuje o tom oficiálny web semifinalistu play-off Západnej konferencie nadnárodnej súťaže. Skúsený 36-ročný krídelník Morozov absolvoval predchádzajúcich deväť sezón v Ak Bars Kazaň. Dvojnásobný majster sveta získal s Kazaňou dvakrát Gagarinov pohár. O osem rokov mladší bek Mišarin sa do CSKA vracia po viac ako dvojročnom pôsobí v Metallurgu Magnitogorsk. V roku 2006 reprezentoval Rusko na seniorských MS.

Košičania začali s prípravou na novú sezónu

13. mája - Pod vedením trénera Antona Tomka začali s prípravou "na suchu" na nový súťažný ročník hokejisti HC Košice. Nástupca kormidelníka Milana Staša mal k dispozícii dvoch brankárov, ôsmich obrancov a sedemnástich útočníkov. Nechýbali ani najnovšie posily "oceliarov".

"V tejto fáze už viac hráčov nepríde. Jediný, kto je v štádiu rokovania, je obranca Martin Štrbák. Budeme s ním pokračovať v rozhovoroch a verím, že v čo najkratšom čase sa pripojí k mužstvu," povedal generálny manažér klubu Juraj Bakoš. Dres HC Košice si v novej sezóne budú obliekať aj Jiří Bicek, Peter Bartoš, Peter Sojčík, Rastislav Konečný, Matej Češík a Tomáš Hrnka.

Informáciu priniesol košický klub na svojom facebookovom profile.

Brian Salcido do Amuru Chabarovsk

13. mája - Vedenie klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Amur Chabarovsk podpísalo zmluvu s americkým obrancom Brianom Salcidom. Informuje o tom oficiálny web najvýchodnejšieho účastníka nadnárodnej súťaže. Obe strany sa dohodli na ročnej spolupráci. V predchádzajúcej sezóne pôsobil 28-ročný bek vo fínskom mužstve Saipa Lappeenranta. Salcido má na svojom konte dva štarty v zámorskej NHL, vo farbách tímu Anaheim Ducks získal jednu asistenciu.

Obranca Kubka na skúške v Karlových Varoch

13. mája - Slovenský hokejový obranca Branislav Kubka sa pokúsi vybojovať si zmluvu v českom klube HC Energie Karlove Vary. Informuje o tom oficiálny web účastníka najvyššej českej hokejovej súťaže. Dvadsaťštyriročný rodák z Detvy v ročníku 2012/2013 pôsobil v Banskej Bystrici, predtým hral aj za Brezno, Detvu a mládežnícke tímy Zvolena.

"Vysoký obranca prichádza na skúšku do konca augusta, v prípade spokojnosti s jeho výkonmi si naňho môže klub uplatniť opciu do konca sezóny," uvádza sa na internetovej stránke hokejkv.cz. "Nie je to hráč, ktorý by bol od mládežníckych kategórií hviezda, ale postupne sa zlepšuje a v predchádzajúcej sezóne patril k najlepším obrancom Banskej Bystrice," povedal generálny manažér klubu Miroslav Vaněk.

Zvolen angažoval trénera Oslizla

13. mája - Úradujúci slovenský hokejový majster HKM Zvolen angažoval na pozíciu hlavného trénera Čecha Lubomíra Oslizla. Informuje o tom oficiálny web mužstva spod Pustého hradu. Na poste kouča Zvolenčanov nahradil Petra Mikulu. Lubomír Oslizlo v predchádzajúcich dvoch sezónach pôsobil na pozícii asistenta trénera v Komete Brno. Päťdesiatpäťročný rodák z Opavy v minulosti okrem Brna trénoval aj v Přerove, Rosiciach aj materskom Slezane Opava. Asistentom Oslizla bude Dušan Kapusta.

Martin Domian z Cergy do Dunkerque

13. mája - Slovenský hokejový útočník Martin Domian podpísal zmluvu na jeden rok s francúzskym klubom Corsaires de Dunkerque. Dvadsaťšesťročný krídelník prestúpil k druholigovým "korzárom" z tímu Jokers de Cergy, ktorý účinkuje o jednu ligovú úroveň nižšie. Domian vo Francúzsku hráva už od sezóny 2009/2010, predtým pôsobil v Senici, Banskej Bystrici, Nových Zámoch, Nitre, Šumperku, Porube a v juniorke Slavie Praha.

Kaznadej a Welser dostali jednozápasové tresty

13. mája - Disciplinárna komisia majstrovstiev sveta v hokeji zastavila činnosť na jeden zápas rakúskemu útočníkovi Danielovi Welserovi a bieloruskému obrancovi Iľjovi Kaznadejovi. Obaja hráči nenastúpia na pondelkové súboje svojich tímov.

Kaznedeja potrestali za napadnutie hlavy a krku v súlade s pravidlom 540a. V sobotňajšom zápase proti Nórsku dal Bielorus Andersovi Bastiansenovi dva krosčeky do oblasti tváre. Rozhodcovia si tento moment nevšimli a obrancu nepotrestali. Kaznadej nenastúpi na súboj s Dánskom.

Welser bude pykať za pichnutie Fína Lasseho Kukkonena. V sobotňajšom súboji v Helsinkách dal Rakúšan svoju hokejku najskôr medzi nohy fínskeho obrancu a potom ho pichol do oblasti slabín. Za svoj čin dostal v stretnutí trest na päť minút plus do konca zápasu. Disciplinárna komisia rozhodla po vzhliadnutí záznamu a skonštatovala, že hráč síce nechcel súpera zraniť, ale jasne porušil pravidlá. Welser nenastúpi na pondelkový duel proti Rusku. Informáciu zverejnil web IIHF.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies