Spustili portál potravinových kontrol

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 16:53 • 2 min
Spustili portál potravinových kontrol

Bratislava - Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR spustila portál potravinových kontrol. Informoval o tom na tlačovej konferencii v piatok (10. 5.) ústredný riaditeľ ŠVPS SR Jozef Bíreš.

slovakia

left justify in out

"Portál začal fungovať. Je v maximálnej miere prístupný všetkým organizáciám a občanom, ktorí sa môžu presvedčiť o kontrolách v obchodoch a u výrobcov v danej lokalite. Na portáli uvádzame aj kontroly, to čo bolo požadované, aby sme aj pochválili subjekt bez zistených nedostatkov, nielen oznámili ten s nedostatkami," spresnil.

"Ak sa ďalej preklikáme na mapu, nachádza sa na nej zoznam kontrol zoradený podľa dátumu, aj so zistenými porušeniami, ale aj s neporušeniami. Pripravujeme v ďalšom doplnenie portálu, aby obsahoval aj fotografie, ktoré plánujeme dávať len pri potravinách, ktoré sú zdraviu nebezpečné a škodlivé," priblížil.

Na portáli podľa Bíreša "nie sú zverejnené záležitosti, ktoré idú cez správne konania". "Musíme totiž postupovať podľa zákona. Pokiaľ proces správneho konania nebude ukončený, dovtedy na portáli kontroly nebudú," poznamenal Bíreš s tým, že nedostatky budú publikované na portáli tri mesiace.

"Ak aj výrobca, predajca odstráni nedostatok, ale tri mesiace na portáli bude. Po 3 mesiacoch, po odstránení, z portálu nedostatok stiahneme. Nedostatky, ktoré majú charakter ohrozenia zdravia spotrebiteľa, alebo sú zdraviu škodlivé, tie budeme dávať na portál ihneď," informoval.

Zdôraznil, že portál potravinových kontrol je však stále vo vývoji. "Portál dopĺňame, ale pre spotrebiteľa a záujemcu, aby si svoj obchodný reťazec alebo svojho výrobcu odkontroloval, v tomto štádiu ho považujeme za dostatočný," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies