Hokejisti nechcú kalkulovať: Postup máme v rukách

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 15:58 • 2 min
Hokejisti nechcú kalkulovať: Postup máme v rukách

HELSINKI - Slovenskí hokejisti majú na konte po troch dueloch šesť bodov a dobre rozohratý boj o postup do štvrťfinále 77. MS. Na účasť v ňom by im mohli stačiť aj víťazstvá v dvoch najbližších dueloch proti papierovo slabším súperom Lotyšsku a Rakúsku. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka však nechcú dopredu zbytočne kalkulovať.

slovakia

left justify in out

Veľký krok v boji o účasť vo vyraďovacej fáze turnaja spravili v pondelňajšom zápase s Nemeckom (3:2), ktorý im okrem troch bodov dodal aj potrebné sebavedomie. "Ten zápase sme museli vyhrať. Aj keď iba za dva body, ale museli sme, aby sme si zachovali šancu na postup do štvrťfinále. Bolo to niečo podobné ako vlani posledný skupinový zápas s Francúzskom, ale ten bol zase náročnejší po psychickej stránke," uviedol hlavný tréner.

Slováci si však musia zobrať ponaučenie z úvodnej tretiny duelu, v ktorej nedokázali nájsť recept na forčeking súpera a jeho výborné pokrývanie stredného pásma. "Vleteli na nás a my sme nevedeli, čo sa deje a ako to zastaviť. V kabíne sme museli zvýšiť hlas a chalanom povedať, aby sa nebáli, aby nezahadzovali puky a aby začali hrať hokej. Pomohlo to a otočili sme zápas," pokračoval hlavný tréner.

Víťazstvo dodalo jeho hráčom veľké sebavedomie a pohodu do ďalších bojov. "Je to veľká vzpruha po psychickej stránke a myslím si, že teraz sa nám už nemôže stať, aby sme začali tak zle, ako proti Nemcom," dodal.

Tesný triumf poriadne nakopol všetkých hráčov. "Je to super, máme dve víťazstvá. Bol to asi najdôležitejší zápas, lebo keby sme ho prehrali, mohlo nás to stáť štvrťfinále. V ďalších už opadne nervozita a budeme hrať uvoľnenejšie," myslí si útočník Mário Bližňák.

Slovákom by na postup do štvrťfinále mohli stačiť víťazstvá v dvoch najbližších zápasoch proti Lotyšsku a Rakúsku. Kalkulovať však nechcú. "Máme to vo vlastných rukách, no ešte potrebujeme body. Ťažko však počítať, či budú stačiť dve víťazstvá. Nechceme sa pozerať príliš dopredu, musíme ísť po jednom. Najbližšie nás čakajú Lotyši," uviedol útočník Tomáš Surový, ktorý pripomenul vlaňajšie MS, keď potrebovali na postup až 15 bodov. "Len aby sa to nestalo ako vlani, že budeme potrebovať vyhrať ešte nad jedným z papierovo silnejších súperov. Vlani sa to dosť zamotalo a potrebovali sme až 15 bodov. To by bolo náročné," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies