Trenčín odložil belasé oslavy, Milinkovič: Zlyhali sme

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 12:31 • 2 min
Trenčín odložil belasé oslavy, Milinkovič: Zlyhali sme

TRENČÍN - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si v najvyššej domácej súťaži musia ešte minimálne do víkendu počkať na oslavu majstrovského titulu, rekordného siedmeho v ére samostatnosti SR (dosiaľ triumfy v rokoch 1994, 1995, 1996, 1999, 2009 a 2011).

slovakia

left justify in out

"Belasí" nevyužili sobotňajšie zaváhanie najväčšieho konkurenta zo Senice s nováčikom z Myjavy (výsledok 0:3) a v nedeľu večer v zápase 29. kola Corgoň ligy 2012/2013 podľahli v Trenčíne domácemu tímu AS vysoko 1:4. Domáci viedli zásluhou dvoch presných zásahov Brazílčana Williama Alvesa de Oliveiru, ďalej Jakuba Holúbka a Františka Kubíka už zahanbujúco 4:0, o zníženie a "kozmetickú" úpravu výsledku sa postaral argentínsky stopér bratislavského mužstva Nicolás Gorosito.

"Na ihrisku to nebolo ani zďaleka také, ako sme si vraveli v šatni pred zápasom. Je to škoda. Musíme priznať, že domáci boli jednoznačne lepším mužstvom,“ cituje klubový web "belasých" 25-ročného tvorivého stredopoliara Marka Milinkoviča. "Neboli sme agresívni, ani draví v útoku. Nesplnili sme nič z toho, čo nám tréner prízvukoval v kabíne. Takéto zápasy si nemôžeme dovoliť. Cieľom bolo získať tri body a zároveň majstrovský titul. Nepodarilo sa nám to, pretože sme zlyhali vo viacerých herných činnostiach. Verím, že takýto výkon už nezopakujeme,“ doplnil srbský špílmacher. 

Po trojgólovej prehre majú zverenci trénera Samuela Slováka na čele tabuľky pred "Záhorákmi" naďalej 9-bodový náskok. Vzhľadom na lepšiu bilanciu zo vzájomných duelov, ktorá je podľa rozpisu slovenských republikových súťaží rozhodujúcim kritériom pri postupoch a zostupoch, by sa mohlo rozhodnúť už najbližší víkend. Slovan zdolal Senicu vo všetkých troch tohtosezónnych ligových meraniach síl: doma 1:0 (v 6. kole, hralo sa 19. augusta 2012) a 3:2 (v 28. kole, hralo sa 27. apríla 2013), resp. na pôde súpera 1:0 (v 17. kole, hralo sa 17. novembra 2012). "Belasí" nastúpia v nadchádzajúcom 30. kole doma na Pasienkoch proti MFK Ružomberok v sobotu 11. mája o 17.30 h, kde môžu spečatiť svoj celkový triumf. 

Bratislavský tím by sa v prípade celkového prvenstva odpútal v historickom poradí od Žiliny, ktorá má momentálne rovnako ako "belasí" v zbierke poltucet primátov. Zároveň môže dosiahnuť double, pretože v stredu zvíťazil v ružomberskom finále národného pohára Slovnaft Cup nad MŠK Žilina 2:0. Futbalisti Slovana v novodobej histórii dosiaľ trikrát triumfovali v jednom ročníku v lige i národnom pohári (1994, 1999 a 2011), teraz sú veľmi blízko k zisku štvrtého double.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies