Juventus obhájil titul, podľa Conteho išlo o triumfálny pochod

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 09:46 • 2 min
Juventus obhájil titul, podľa Conteho išlo o triumfálny pochod

TURÍN - Futbalisti Juventusu Turín obhájili titul v najvyššej talianskej súťaži Serie A. "Stará dáma" spečatila zisk 29. majstrovského primátu nedeľňajším tesným víťazstvom nad Palermom (1:0).

slovakia

left justify in out

O jediný presný zásah sa postaral najlepší strelec tímu Arturo Vidal v 59. min z pokutového kopu. Majstrovské oslavy nepokazilo ani vylúčenie Paula Pogbu približne desať minút pred konečným hvizdom.

"Bol to triumfálny pochod z každého uhla pohľadu," označil celosezónne ťaženie po stretnutí tréner mužstva Antonio Conte. "Rozdiel oproti minulému ročníku bol v tom, že vlani sme nemali čo stratiť. Teraz bolo našou povinnosťou získať titul, pretože v opačnom prípade by sa to považovalo za zlyhanie. Na pleciach sme mali veľkú zodpovednosť a vtedy nie je ľahké dosiahnuť čosi také," dodal brankár Juventusu Gianluigi Buffon. 

Do konca sezóny 2012/2013 zostávajú tri kolá a Conteho zverenci majú na čele neprekonateľný 11-bodový náskok pred SSC Neapol. Ten tiež bral tri body vo svojom dueli 35. kola, keď zdolal na vlastnom trávniku Inter Miláno 3:1 vďaka hetriku Édinsona Cavaniho. Slovenský stredopoliar Marek Hamšík odohral za "partenopei" celý duel. Juventusu stačila na potvrdenie vlaňajšieho triumfu aj remíza, pri rovnosti bodov má s Neapolom lepšiu vzájomnú bilanciu (2:0 - doma, 1:1 - vonku).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies