Mušarrafova strana bude bojkotovať voľby

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 09:08 • 2 min
Mušarrafova strana bude bojkotovať voľby

ISLAMABAD - Strana bývalého vojenského vládcu Pakistanu Parvíza Mušarrafa, ktorý v krajine čelí viacerým súdnym konaniam, sa rozhodla bojkotovať budúcotýždňové parlamentné voľby.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru AFP o tom v piatok informovala hovorkyňa Celopakistanskej moslimskej ligy (APML) Ásija Isháková, podľa ktorej sa členovia rozhodli pre bojkot po tom, ako súd Mušarrafovi v utorok zakázal doživotne kandidovať. Bývalý prezident sa pritom v marci vrátil z exilu práve preto, aby sa uchádzal o priazeň voličov. Do historického hlasovania však nakoniec nebude môcť nijako zasiahnuť, keďže v súvislosti s atentátom na opozičnú líderku Bénazír Bhuttovú z roku 2007 na neho uvalili domácu väzbu.

"Od súdov sme očakávali spravodlivosť, no namiesto toho Parvíza Mušarrafa vypovedali na celý život," uviedla hovorkyňa. "Domnievame sa, že pri terajšej volebnej komisii konanie slobodných a spravodlivých volieb nie je možné, takže sme sa ich rozhodli bojkotovať," vysvetlila s tým, že 170 členov APML stiahlo svoju kandidatúru. Rozhodnutie však zrejme výsledky volieb neovplyvní, keďže preferencie strany sú veľmi nízke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies