OBAMA: Útoky v Bostone boli zbabelé teroristické činy

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 18:50 • 2 min
OBAMA: Útoky v Bostone boli zbabelé teroristické činy

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama v utorok označil útoky v Bostone za zbabelé teroristické činy, dodal však, že stále nie je jasné, či za nimi stojí zahraničná alebo domáca skupina alebo jednotlivec.

slovakia

left justify in out

"Boli to ohavné zbabelé činy. Vždy, keď sú použité bomby proti nevinným civilistom, ide o teroristický čin", povedal Obama v Bielom dome. Podľa jeho slov motívy ani páchatelia zatiaľ nie sú jasní. Napriek tomu však prisľúbil, že ktokoľvek ich má na svedomí, bude postavený pred spravodlivosť a varoval, že Amerika sa pred terorizmom neskloní. "Američania sa nenechajú terorizovať," zdôraznil a vyzval ľudí, aby ostali ostražití.

Výbuchy blízko cieľa Bostonského maratónu podľa posledných informácií amerických médií usmrtili najmenej troch ľudí vrátane osemročného chlapca a ďalších 176 zranili. Časť zranených je pritom stále v kritickom stave a počet obetí na životoch sa tak ešte môže zvýšiť. K útokom sa doteraz neprihlásila žiadna skupina, zatiaľ čo americké spravodajské agentúry vyhlasujú, že pred maratónom nezaznamenali žiadnu hrozbu. Obama v tejto súvislosti v utorok nariadil stiahnuť zástavy na Bielom dome ako aj na federálnych budovách, vojenských zariadeniach a námorných plavidlách na pol žrde. Takto ostanú až do soboty večera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies