KANÍK: Nižšia daň pre firmy štát o príjmy neoberie

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 18:31 • 2 min
KANÍK: Nižšia daň pre firmy štát o príjmy neoberie

BRATISLAVA - Zníženie sadzby dane z príjmov pre firmy podľa poslanca NR SR Ľudovíta Kaníka (SDKÚ-DS) nespôsobí výpadok príjmov v štátnom rozpočte.

slovakia

left justify in out

V parlamentnej rozprave k nezamestnanosti na Slovensku poukázal na to, že firmy majú možnosti, ako optimalizovať svoje dane. Uviedol, že výber dane z príjmu právnických osôb bude po zvýšení sadzby na 23 % nižší ako pri 19-percentnej sadzbe. "Zvýšenie dane na 23 percent spôsobí výpadok príjmov štátneho rozpočtu," povedal poslanec za SDKÚ-DS.

Za správny krok tiež Kaník považuje zníženie odvodov pre nízkopríjmové skupiny. Títo ľudia sú totiž podľa neho pre zamestnávateľa príliš drahí na to, čo dokážu ponúknuť. "Stali by sa lacnejšími pre zamestnávateľa a na trh práce by sme umiestnili tisíce ľudí," povedal. Za nevyhnutné tiež požaduje zmenu Zákonníka práce. Kritizoval zavedenie súbehu výpovednej lehoty a odstupného, čo zvýšilo náklady na vytvorenie nového pracovného miesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies