Žena sa z balkóna vyhrážala, že sa zabije, polícia zasiahla

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 11:48 • 2 min
Žena sa z balkóna vyhrážala, že sa zabije, polícia zasiahla

KOŠICE - Vyhrážky ženy zo spáchania samovraždy si v utorok (9. apríla) popoludní vyžiadali zásah polície v dome na Urbánkovej ulici v Košiciach. Päťdesiatročná majiteľka domu mala predtým konflikt s dvoma mužmi, ktorí na mieste vykonávali pracovnú činnosť, jeden z nich privolal policajtov.

slovakia

left justify in out

"Policajná hliadka po príchode na miesto nadviazala kontakt s 50-ročnou ženou, ktorá bola na balkóne na druhom poschodí. S príslušníkmi odmietala komunikovať so slovami, že keď neodídu, skočí a zabije sa. Na to žena preliezla balkónové zábradlie a vyhrážala sa, že skočí," uviedla dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Na miesto okamžite privolali sanitku a hasičov. 

Polícia vstúpila na pozemok, pričom jeden z členov hliadky so ženou udržiaval slovný kontakt. Na balkón domu sa policajti dostali cez strechu, keďže všetky dvere boli zamknuté. Z balkóna žena medzitým vošla do domu so slovami, že sa zabije. "Policajti rozbili sklenenú výplň na balkónových dverách a vošli dnu, kde na nich žena huckala svojho psa. Policajná hliadka spacifikovala ženu, ktorú následne prevzali a previezli záchranári na príslušné oddelenie košickej nemocnice," konštatovala Mésarová. 

Počas zákroku polícia podľa hovorkyne použila donucovacie prostriedky, keďže žena kládla aktívny odpor a útočila. Vzhľadom na to, že vznikla dôvodná obava z ohrozenia života a zdravia občana, policajná hliadka využila oprávnenie otvoriť byt v súlade so zákonom o Policajnom zbore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies