Hlina: Polícia pracovala pri PR aktivite súkromného spolku!

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 15:04 • 2 min
Hlina: Polícia pracovala pri PR aktivite súkromného spolku!

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Alojz Hlina kritizuje pondelkovú asistenciu policajných člnov pri hľadaní kusov sochy Márie Terézie na dne Dunaja, ktoré organizoval Bratislavský okrášľovací spolok.

slovakia

left justify in out

"Ako podpredseda výboru pre obranu a bezpečnosť dôrazne protestujem proti tomu, aby sa polícia podieľala na PR aktivitách súkromných spolkov a spoločností," vyhlásil Hlina. Polícia argumentuje, že postupovala v súlade so zákonom o Policajnom zbore počas bežného výkonu služby. Prezídiu Policajného zboru bola doručená žiadosť o spoluprácu pri skúmaní dna rieky Dunaj. "Policajný zbor túto spoluprácu využil na zmonitorovanie dna na toku rieky pre potreby bezpečnosti plavby lodí a lokalizovanie vecí pochádzajúcich z trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Hlina bude na rokovaní výboru pre obranu a bezpečnosť žiadať predloženie informácie, akou sumou "uvedená PR aktivita" zaťažila rozpočet polície a navrhne, aby táto suma bola zodpovedným zosobnená. "Slovenská polícia si niekde plní svoje povinnosti, niekde neplní. Niekde to nezvládne. A zdá sa, že polícia dostáva nové úlohy, o ktorých som ani netušil a to asistovať pri PR aktivitách súkromných firiem a spolkov," dodal Hlina. Polícia hovorí, že požiadať o spoluprácu môžu subjekty uvedené v zákone o Policajnom zbore a po splnení stanovených podmienok je možné spoluprácu realizovať. "Policajný zbor na túto spoluprácu nevynaložil žiadne zvýšené finančné a ani materiálne prostriedky," povedala Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies