Rozruch okolo Thatcherovej: Zábery Alžbety II., fotografia Meryl Streep a smrť Cher

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 15:06 • 2 min
Rozruch okolo Thatcherovej: Zábery Alžbety II., fotografia Meryl Streep a smrť Cher

TCHAJ-PEJ - Taiwanská spravodajská televízia Cti sa dnes ospravedlnila za to, že správu o úmrtí bývalej britskej premiérky Margaret Thatcherovej sprevádzali zábery kráľovskej Alžbety II., ako sa zdraví s ľuďmi.

slovakia

left justify in out

Vedenie televízie sa v noci nadnes za chybu ospravedlnilo po tom, ako ju na to upozornili diváci.  Thajská televízia Channel 5, ktorej majiteľom je armáda, sa musela tiež ospravedlniť, lebo v dnešnom rannom vysielaní umiestnila k Thatcherovej životopisu fotografiu herečky Meryl Streepovej, ktorá ju stvárnila vo filme Železná lady. Produkčný tím televízie potom na facebookovej stránke sľúbil, že zlepší svoj prístup k práci, a vyjadril ľútosť nad chybou.

Po zverejnení správy o Thatcherovej, ktorá zomrela v pondelok vo veku 87 rokov na následky mozgovej príhody, sa v sociálnej sieti Twitter objavil hashtag #nowthatchersdead (teraz zomrela Thatcher), ktorí si však mnohí nesprávne prečítali ako "now that Cher's dead" (teraz zomrela i Cher), napísal dnes americký Wall Street Journal.

Dezinterpretácia spôsobila, že sa objavilo veľa mikroblogov, ktorých autori vyjadrovali žiaľ nad úmrtím americkej speváčky Cher.   Keď vyšla pravda najavo, mnohí používatelia Twitteru si potom neodpustili sarkastické poznámky a upozorňovali, že je predsa len dôležité písať aj v hashtagoch veľké písmená.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies