Hviezdy týždňa v NHL Ovečkin, Elliott a Lundqvist

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 06:51 • 2 min
Hviezdy týždňa v NHL Ovečkin, Elliott a Lundqvist

NEW YORK - Hviezdami uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali ľavý krídelník Washington Capitals Alexander Ovečkin, brankár St. Louis Blues Brian Elliott a ochranca svätyne New York Rangers Henrik Lundqvist.

slovakia

left justify in out

Ovečkin ako prvá hviezda bol so 7 gólmi najlepším strelcom predchádzajúcich siedmich dní, v štyroch stretnutiach nazbieral dovedna 9 kanadských bodov (7+2). Navyše ruský útočník si dvoma presnými zásahmi a rovnako dvoma prihrávkami upevnil pozíciu hráča s najvyšším počtom gólov (14) a bodov (21) počas presiloviek. 


Kanaďan Elliott, tímový kolega a konkurent momentálne zraneného slovenského brankára Jaroslava Haláka, pomohol svojmu mužstvu k trom víťazstvám, pričom mal priemer 1,45 inkasovaného gólu a úspešnosť zákrokov 95,2 %. V zápase proti Chicagu dosiahol sezónne maximum 33 úspešných zásahov, ku ktorým pridal ďalšie tri v samostatných nájazdoch. 


Švéd Lundqvist sa podieľal na troch výhrach "jazdcov" v štyroch minulotýždňových stretnutiach, keď bol úspešný pri 96,2 % streleckých pokusov hráčov súpera a mal priemer 1,22 inkasovaného gólu. Proti Caroline zneškodnil 31-ročný Švéd 48 striel, čím si utvoril rekord v tomto ročníku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies