Jar v nedohľadne: Na severe namerali teploty cez -20 °C

NETKY.SK • 25 Marec 2013, 13:42 • 2 min
Jar v nedohľadne: Na severe namerali teploty cez -20 °C

BRATISLAVA 24. marca (SITA) - Meteorológovia opäť zaznamenali extrémne nízke teploty na severe Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ráno namerali meteorológovia na stanici Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) v Oraviciach v okrese Tvrdošín -23,9 stupňa Celzia a v Červenom Kláštore v okrese Kežmarok klesla teplota na -22,2 stupňa Celzia. "Na danú ročnú dobu sú to mimoriadne extrémne hodnoty," povedal meteorológ SHMÚ Pavol Beránek.

Dlhodobé rekordy minimálnej teploty vzduchu padali aj na iných miestach Slovenska. "V končiacom sa zimnom polroku sme až v dvoch rozdielnych dňoch v druhej polovici marca namerali nižšiu teplotu ako -23 stupňov Celzia,“ povedal Beránek. V nedeľu 17. marca na stanici SHMÚ v Červenom Kláštore namerali -24 stupňov Celzia. Táto hodnota bola do daného dátumu najnižšou teplotou na Slovensku v nižších polohách počas chladného polroku 2012/2013. „Vďaka novému prílevu veľmi chladného, pôvodom arktického vzduchu od severu nad naše územie počas piatka 22. marca a soboty 23. marca, a tiež v dôsledku čerstvého snehu a nočného vyjasnenia sme na Orave a Zamagurí dnes opäť zaznamenali teploty pod -20 stupňov Celzia,“ dodal Beránek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies