Medvedev vyznamenal špiónov vyhostených z USA

NETKY.SK • 19 Október 2010, 07:33 • 2 min
Medvedev vyznamenal špiónov vyhostených z USA

Medvedev vyznamenal špiónov vyhostených z USA

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Dmitrij Medvedev udelil dnes najvyššie štátne vyznamenania skupine špiónov, ktorých v júli deportovali z USA.
      "Na slávnosti v Kremli dnes dostali najvyššie štátne vyznamenania členovia Zahraničnej spravodajskej služby, vrátane špiónov, pracujúcich v USA, ktorí sa v júli vrátili do Ruska," uviedla hovorkyňa Kremľa Nataľja Timakovová.
      V júni Spojené štáty americké deportovali zo svojho územia desiatich odhalených ruských agentov, výmenou za prepustenie štyroch osôb, usvedčených v Rusku zo špionáže v prospech Západu.
      Išlo o najväčšiu výmenu špiónov medzi oboma veľmocami od čias studenej vojny. Washington aj Moskva ubezpečovali, že škandál nenaruší trend zlepšovania ich vzájomných vzťahov.
      V Rusku deportovaných agentov uvítali ako hrdinov, osobne sa s nimi stretol aj ruský premiér Vladimir Putin. Najznámejšou z nich sa stala 28-ročná červenovláska Anna Chapmanová, ktorej fotografie zaplnili svetové médiá a internet a zabezpečili jej štatút celebrity.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies