Rasmussen prisľúbil Afganistanu pokračovanie podpory zo strany aliancie

NETKY.SK • 20 September 2010, 07:07 • 2 min
Rasmussen prisľúbil Afganistanu pokračovanie podpory zo strany aliancie

Rasmussen prisľúbil Afganistanu pokračovanie podpory zo strany aliancie

slovakia

left justify in out

img

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Anders Fogh Rasmussen prisľúbil Afganistanu pokračujúcu podporu zo strany spojeneckých vojsk. Urobil tak v reakcii na sobotňajšie parlamentné voľby v Afganistane, ktoré miestne úrady označili za úspešné napriek viacerým útokom fundamentalistického hnutia Taliban.
      "NATO sa bude v Afganistane naďalej angažovať," citovala Rasmussena agentúra DPA. Najvyšší predstaviteľ aliancie zároveň vyjadril uznanie afganskému ľudu za to, že napriek hrozbám násilných útokov dokázal prísť k volebným urnám.
      Pri výbuchoch a prestrelkách krátko po začatí hlasovania v 34 provinciách krajiny zahynulo celkovo 11 civilistov, štyria príslušníci bezpečnostných síl a 27 členov hnutia Taliban. Napriek tomu útoky neboli také vážne, aby prekazili hlasovanie.
      V súvislosti s Afganistanom Rasmussen tento týždeň vyzval na vyslanie väčšieho počtu vojenských inštruktorov do krajiny. Šéf NATO argumentuje potrebou dosiahnutia základného cieľa - presunutia vojenskej zodpovednosti v Afganistane do rúk vlády v Kábule najneskôr do roku 2014.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies