Neuniklo nič, čo by už nebolo známe

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 07:08 • 2 min
Neuniklo nič, čo by už nebolo známe

Neuniklo nič, čo by už nebolo známe

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama vyjadril dnes znepokojenie nad rozsiahlym únikom citlivých dokumentov o vojne v Afganistane. Súčasne však zdôraznil, že neodhaľujú nič, čo by už nebolo známe.
      Šéf Bieleho domu sa k afére okolo zverejnenia amerických vojenských dokumentov internetovou stránkou WikiLeaks verejne vyjadril vôbec po prvýkrát.
      "Som znepokojený z odhalenia citlivých informácií z bojiska, ktoré môžu potenciálne ohroziť jednotlivcov alebo operácie. Faktom ale zostáva, že tieto dokumenty neodhaľujú žiadne problémy, ktoré by neboli súčasťou našej verejnej debaty o Afganistane," vyhlásil Obama po stretnutí s lídrami Kongresu.
      Prezident v tejto súvislosti obhajoval svoju novú stratégiu v Afganistane a vyzval kongresmanov, aby schválili kľúčové dodatočné prostriedky na financovanie tamojšieho vojnového úsilia.
      "Zdesenie" nad únikom vojenských dokumentov vyjadril dnes aj predseda Zboru náčelníkov štábov armády USA admirál Mike Mullen. "Existuje reálna potenciálna hrozba, že to ohrozí životy Američanov," povedal Mullen novinárom v Bbagdade.
      Organizácia WikiLeaks zverejnila cez víkend vyše 90.000 tajných vojenských záznamov o šiestich rokoch vojny v Afganistane od januára 2004 do decembra 2009. Týkajú sa obdobia pred novou afganskou stratégiou amerického prezidenta Baracka Obamu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies