Fajčiari nebudú zastávať vysoké posty vo vláde

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 11:39 • 2 min
Fajčiari nebudú zastávať vysoké posty vo vláde

Fajčiari nebudú zastávať vysoké posty vo vláde

slovakia

left justify in out

img

Fajčiari sa už čoskoro nebudú môcť stať vysokopostavenými úradníkmi iránskej vlády. Vyplýva to z nových predpisov schválených iránskou vládou, o ktorých dnes informovala miestna tlačová agentúra ILNA.
      Podľa nových predpisov nesmú uchádzači o prácu vládnych úradníkov piť alkohol, užívať drogy alebo fajčiť, čo by malo byť predpokladom ich dobrého duševného a fyzického zdravia.
      Zatiaľ čo odmietavý postoj islamu k alkoholu a drogám je dobre známy, zákaz fajčenia je novým opatrením a tvorí súčasť vládnej kampane proti fajčeniu.
      V prípade, že sa odmietnutý uchádzač voči rozhodnutiu o svojom neprijatí do štátnej služby odvolá, prípadom sa bude zaoberať lekárska komisia zložená z odborníkov z miestnych lekárskych fakúlt. Komisia následne rozhodne, či žiadateľ spĺňa požiadavky na výkon funkcie zo zdravotného hľadiska.
      Nové predpisy vstúpia do účinnosti po podpise iránskym prezidentom Mahmúdom Ahmadínežádom. Zatiaľ nie je jasné, či sa budú vzťahovať iba na exekutívu, alebo aj na predstaviteľov zákonodarnej a súdnej moci.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies