Panasonic prepustí 90 zamestnancov

NETKY.SK • 20 Január 2011, 12:04 • 2 min
Panasonic prepustí 90 zamestnancov

Panasonic prepustí 90 zamestnancov - Priemysel Staroľubovnianska prevádzka Panasonic prepustí takmer stovku zamestnancov. Miroslav Sochuliak poverený pre styk s médiami uviedol, že dôvodom prepúšťania je takmer 50-% pokles objednávok na tento rok.

slovakia

left justify in out

img

Staroľubovnianska prevádzka Panasonic prepustí takmer stovku zamestnancov. Miroslav Sochuliak poverený pre styk s médiami uviedol, že dôvodom prepúšťania je takmer 50-% pokles objednávok na tento rok.
      Panasonic v súčasnosti zamestnáva v Starej Ľubovni 515 ľudí, po hromadnom prepúšťaní ich bude o 90 menej. Sochuliak ďalej uviedol, že väčšina prepustených doposiaľ pracovala vo výrobe, spoločnosť ukončí pracovnú zmluvu aj so šiestimi zamestnancami z administratívy. Oznámenie o výpovediach už zamestnanci dostali, výpovedná lehota však začne plynúť až 1. marca.
      Prevádzka Panasonic v Starej Ľubovni patrí k najväčším zamestnávateľom v regióne. Firma sídliaca v Trstenej je zameraná na výrobu elektronických komponentov a na slovenskom trhu je od roku 1997. Závod v Starej Ľubovni je zameraný na výrobu tunerov pre televízne prijímače, a tiež moduly pre bezdrôtovú komunikáciu a riadiace dosky pre priemyselné zariadenia.
      "Práve výroba tunerov pre televízne prijímače prechádza v poslednom období významnou zmenou, ktorá súvisí s digitalizáciou televízneho vysielania a postupným nahradzovaním analógového tunera digitálnym, polovodičovým, ktorého výroba je podstatne jednoduchšia," vysvetľuje Sochuliak. Z tohto dôvodu sa niektorí zákazníci rozhodli tuner vyrábať sami, ako súčasť hlavnej dosky televízneho prijímača. Aj to je dôvod, prečo Panasonicu začali klesať objednávky na rok 2011.
      "V snahe obmedziť negatívny vývoj v zamestnanosti v závode v Starej Ľubovni rozširujeme už existujúcu výrobu WM a DAB, modulu pre spracovanie digitálneho signálu v automobile, zdrojov a riadiacich dosiek," doplnil Sochuliak. Panasonic tiež pripravuje viaceré nové výrobky v oblasti automobilového priemyslu a energetiky. Aj napriek týmto skutočnostiam sa však podľa Sochuliaka prepúšťaniu nedalo zabrániť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies